Kültür Sanat Ve Edebiyat Festivali'nde Son Gün

Nazilli Belediyesi Kültür Sanat ve Edebiyat Festivalinin son gün finalinde Gününde Ünlü Yazar Erdal Demirkan, yazar–senarist Tarık Tufan ve şair-yazar Kahraman Tazeoğlu sevenleri ile buluştu.

Kültür Sanat Ve Edebiyat Festivali'nde Son Gün
Nazilli Belediyesi 7. Kültür Sanat ve Edebiyat Festivali’nin son günü de coşku ve yoğun kalabalıkla geçti. Saat 16.00’da Ünlü Yazar Erdal Demirkan harika bir sahne şovu gerçekleştirdi. Stand-up havasındaki gösteri izleyenlerin yoğun ilgisiyle geçti. İzleyicilere kahkahalarla dolu dakikalar yaşatan Demirkan; “Ben Dünyanın En Akıllı İnsanıyım “iddiasıyla çıktığı yolculuğu anlatarak “siz de hayatınızın, yaptığınız işin en zirvesindeki isim olabilirsiniz” diyerek izleyenlere telkinlerde bulundu. Proğram sonunda tüm izleyicileri ayağa kaldıran Demirkan herkesin kendisini alkışlamasını sağlayarak programına sonlandırdı. Program sonunda Demirkan’a çiçeğini Nazilli Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya verdi.

Programın ikinci yarısı entelektüel yazar –senarist Tarık TUFAN ‘ın söyleşisi ile devam etti. Kelimelerle adeta oyun oynayan TUFAN, İzleyicileri Rus Edebiyatı’ndan alıp, Fransa Edebiyatı’na oradan da Türk Edebiyatı’na doğru büyük ve harika bir geziye çıkardı. 1 saatlik programı süresince” kalemini toprağına saban eden ve kendi toprağından beslenen yazar” fenotipi üzerinde duran Tufan, Program sonunda kitaplarını imzalamak için standa inerek, izleyicileriyle hatıra fotoğrafları çektirip uzun süre sohbet etti.

Programın üçüncü ve en kalabalık kısmı ise şair -yazar Kahraman Tazeoğlu’nun sohbet ve şiir dinletisi oldu. Üniversite Öğrencilerinin ve Nazillili vatandaşlarının yoğun ilgisi ve izdihamı ile geçen programda Kahramaoğlu izleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Her okuduğu şiirin ardından alkış tufanıyla karşılaşan Kahramanoğlu, gecenin sonunda şiir kitaplarını severleri için imzaladı. Nazilli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir ve Festival Organizatörü Vedat Tuğrul’un önümüzdeki sene yeniden görüşmek dileğiyle sonlandırdığı program, bu senede hafızalara kazındı.
Kaynak: İHA