KONDAK Üyesi Dağcılar Kral Yolu'ndan Yürüdü

Konya Dağcılık, İzcilik ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü (KONDAK) üyesi 117 dağcı, Via Sebaste (Kral Yolu) yürüyüşü gerçekleştirdi.

Akseki Süleymaniye Mahallesi'nde bir araya gelen dağcılar, 22 kilometrelik zorlu parkuru Seydişehir’de tamamladı. KONDAK Kulübü Başkanı Arif Solmaz, burada yaptığı açıklamada, etkinlik sayesinde Seydişehir, Akşehir ve Karaman'daki dağcılarla tanışarak keyifli vakit geçirdiklerini ve bölgenin tanıtımına katkı sunduklarını ifade etti.

Akseki Süleymaniye'den başlayan yürüyüşün Via Sebaste (Kral Yolu) üzerinden devam ettiğini ve Seydişehir merkezde bittiğini vurgulayan Solmaz, şöyle devam etti:

'Kral Yolu yürüyüşümüz bizleri 2000 yıllık bir tarihe götürdü. Kral Yolu bu bölgede doğal güzelliği bozulmamış nadir yerlerden birisidir. Bu tür doğa yürüyüşü ve etkinlikler için alternatif yer arayanların mutlaka buraları gezmelerini tavsiye ediyorum. İnşallah önümüzdeki sene buraya yine bir gezi etkinliğimiz olacak.'

Seydişehir dağcılar sorumlusu Ali Öz de bölgedeki güzelliklerin dünyaya tanıtılmasında yardımcı olan KONDAK üyelerine teşekkür etti.

Kaynak: AA