İranlı Turistler Dino Park'ta

Nevruz Bayramı dolayısıyla Antalya'ya gelen İranlı turistler Kemer ilçesindeki Dino Park'ta eğleceli zaman geçiriyor İşletmeci Kalinci:'Nevruz dolayısıyla Dino Park'a büyük oranda İranlı turist girişi oldu. Yaklaşık 3 bin kişi ağırladık. Rusya pazarındaki düşüş nedeniyle sezonda da İran pazarının devam etmesini bekliyoruz'

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Dino Park, Nevruz Bayramı dolayısıyla Türkiye'ye gelen İranlı turistlerden büyük ilgi görüyor.

Göynük Mahallesi'nde 30 dönüm arazi üzerine kurulan ve içerisinde gerçekleriyle birebir boyuttaki dinozor maketlerinin yer aldığı parkın İranlı misafirleri, eğlenceli anlar yaşadı. Bulundukları alanda kuyruk, baş ve gözlerini oynatan, ağzından su çıkaran dinozorları inceleyen ve fotoğraf çeken İranlı turistlerin korku dolu anlar yaşaması ilginç görüntüler oluşturuyor.

Parkın içerisinde yer alan korku tünelinde heyecanlanan İranlı turistler, daha sonra zipline yaptı.

Dino Park işletmecisi İsmail Kalinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Dino Park'a gelen Rus turist sayısında düşüş beklendiğini söyledi.

Kalinci, Rusya pazarında haziranda bir yükseliş beklendiğini anlatarak, 'Nevruz dolayısıyla Dino Park'a büyük oranda İranlı turist girişi oldu. Yaklaşık 3 bin kişi ağırladık. Rusya pazarındaki düşüş nedeniyle sezonda da İran pazarının devam etmesini bekliyoruz. Yüksek sezon diye tabir edilen haziran-ağustos arasında aslında İran pazarı düşük geçiyordu. Ancak bu sezon, yükselişe geçmesi söz konusu.' dedi.

Sadece dış turizme dayalı olarak çalışmadıklarını ifade eden Kalinci, yerli misafir sayısında da artış beklediklerini anlattı. Kalinci, bu sene 40 bin misafir ağırlamayı hedeflediklerinin altını çizerek, 'Bunların yaklaşık 8 bininin yerli misafir olacağını düşünüyoruz.' diye konuştu.
Kaynak: AA