Devrek İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Ödüller Almaya Devam Ediyor

Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ödüller almaya devam ediyor.

Devrek İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Ödüller Almaya Devam Ediyor
Zonguldak’ın Devrek İlçesinde faaliyette bulunan İmam Anadolu Lisesi öğrencileri düzenlenen yarışmalarda ödüller almaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı Din öğretimi Genel Müdürlüğünce ve Akademi İstanbul İlmi Araştırmalar Derneği tarafından her yıl düzenlenen Anadolu İmam-Hatip Liseleri arasında 7. Arapça Bilgi ve etkinlik yarışmaları Zonguldak il finali Çaycuma Belediye Kültür Merkezinde yapıldı. Yarışmaya Zonguldak, Devrek, Çaycuma, Kozlu, Ereğli, Alaplı ve Gökçebey Anadolu İmam-Hatip Liseleri Öğrencileri katıldılar.

Devrek Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri düzenlenen yarışmada bir birincilik ve iki ikincilik derecesi elde ederek okullarına başarı ile dönmenin haklı gururunu yaşadılar. Organize edilen etkinlikte Arapça metin canlandırma dalında Beyza Zeynep Oruç il birincisi olurken, Arapça Şiir okuma dalında ise Suna Temel il ikincisi oldu. Düzenlenen yarışmalarda başarı ile dönen öğrencilerini tebrik eden Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü İsmail Öztürk, "Okulumuzun öğrencileri katıldıkları her yarışmada güzel sonuçlar elde ederek başarılarına başarılar katmaya devam ediyorlar. Çaycuma ilçemizde yapılan Son yarışmada iki kız öğrencilerimiz okulumuza bir birincilik bir de ikincilik kazandırdılar. Okulumuz ve tabii ki de bizim için onur ve gurur verici bir olay inşallah daha nice yarışmalarda çok daha güzel başarılar elde ederek Devrek Anadolu İmam Hatip Lisesinin isimlerini en üst seviyeler taşıyacaklarına inanıyorum” dedi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, okul aile birliği, DEİMDER, ilçe müftülüğü, Gürbüzler Kur’an Kursu, İmam Hatip Yardımlaşma Derneği ve Anadolu Gençlik Derneği, Avrupa Zonguldaklılar Derneği Genel Başkanı Mehmet Karakulak ile okul idarecileri tarafından çeşitli ödüller ve hediyeler verildi.

Kaynak: İHA