Adana'da Liman Ve Barınaklarda Dip Temizliği

Yumurtalık ilçesinde denizden çok sayıda araç lastiği ve hayalet ağ çıkarıldı.

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde balıkçı barınağında yapılan dip temizliğinde dalgıçlar çok sayıda araç lastiği ve hayalet ağ çıkardı.

Adana Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi ile Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), limanların ve sahillerin temizliği için iş birliğine gitti.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ile ÇÜ Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Su Altı Teknolojisi Programı öğrencileri Yumurtalık’ın balıkçı barınağı, liman ve sahilini temizledi. Dalgıçlar tarafından dip temizliğinde ise çok sayıda araç lastiği ile hayalet ağ bulunarak, denizden çıkartıldı.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Denizcilik ve İç Su Hizmetleri Şube Müdürü Duran Kaya, temiz limanlar ve sahil şeridi için başlatılan çalışmaların rutin hale getirileceğini belirtti.

Düzenli olarak Yumurtalık ve Karataş ilçelerinde liman dip temizliği ile sahil kesimini temizlemeye devam edeceklerini ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

'Geçen yıl Yumurtalık ve Karataş sahillerinde temizlik çalışmalarımızı başarıyla yürüttük. Bu yıl da 4 dalgıcımızla limanlarımızın dip temizliğini sağlamak adına, özellikle teknelerden bırakılan ve dip kirliliğine yol açan atıkların temizlenmesi için çalışıyoruz. 3 hafta sürecek çalışma sonucunda çıkarılan atıklar Geri Dönüşüm Şube Müdürlüğünde bertaraf edilmek üzere bölgeden uzaklaştırılacak. Daire başkanlığımıza bağlı Geri Dönüşüm ve Özel Atık Şube Müdürlüğü buradan atıkları alacak. Böylelikle limanlardaki kirlenmenin önüne geçeceğiz. Çalışmalar rutin şekilde yürütülecek.'

ÇÜ Su Altı Teknolojisi Programı Bölüm Koordinatörü ve sanayi dalış eğitmeni Özgür Yılmaz da hem belediyenin çalışmasına destek vermek, hem de eğitim programlarını sürdürmek için bölgede faaliyet gösterdiklerini bildirdi.

Vatandaşları bilinçlendirmeye yönelik çalışmalar da yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, 'Okulumuzda 25 öğrencimiz var. Onlarla hem sanayi dalış eğitimi yapıyoruz, hem de çevre duyarlılığına yönelik bir projenin içinde yer alıyoruz. Umarım önümüzdeki yıllarda dalış yaptığımızda çıkaracak çöp bulamayız. Biz yılmadan devam edeceğiz. Halkımız da duyarlılık gösterdiğinde yol almış olacağız.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA