Shakespeare, Ölümünün 400. Yılında Trabzon'da Anıldı

Oyun yazarı ve şair William Shakespeare, ölümünün 400. yılında Trabzon'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü tarafından, Nazım Terzioğlu Amfisi'nde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında, öğrenciler ney dinletisi eşliğinde Shakespeare'in kaleme aldığı soneleri okudu.

Birçok farklı performansın da gerçekleştirildiği programda, öğrenciler tarafından ''Shakespeare Sokak'ta'' adı altında hazırlanan ve kent halkıyla yapılan sokak röportajı da büyük beğeni topladı.

KTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Naci Kayaoğlu, program öncesi yaptığı konuşmada, son sınıf öğrencilerince yapılan bu etkinliği önemsediğini vurgulayarak, 'Siz bu anın aktörleri olarak 'Biz varız' dediniz. Bu varlık özgüveni, atılımı gerektiriyor. Kendinizi gerçekleştirme arzusunu gerektiriyor. Eğitimin amacı da budur.' ifadelerini kullandı.

Etkinliğin organizatörü olan İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mustafa Zeki Çıraklı ise Shakespeare Günü etkinliğinin, evrensel bir değeri yerel öğelerle harmanlayarak, farkındalık yaratmak amacıyla hazırlandığını ifade etti.

Yaklaşık 4 saat süren etkinlik, horon ve canlı müzik gösterileriyle sona erdi.

Kaynak: AA