Nazilli'de Klasik Türk Musikisi Konseri Büyüledi

Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun gerçekleştirdiği ’Klasik Türk Musikisi’ konseri dinleyenlerini büyüledi.

Nazilli'de Klasik Türk Musikisi Konseri Büyüledi
Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro salonunda düzenlenen, Klasik Türk Musikisi Korosu Şef Lütfi Selek yönetiminde sahne aldı. İki bölümden oluşan konserde usta bestekârların Hüzzam Peşrevi Hicaz Peşrevi makamlarında bestelemiş olduğu 30 eser sergilendi. Nazillili sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde izleyicilerde zaman zaman koroya eşlik etti. Koronun Kurucusu olan Şef Lütfi Selek, sergilediği muhteşem performansla bir kez daha gönülleri fethetti. Konserde Muhsin Evci, Mustafa Kuzumoğlu, Kemal Erken, Zehra Sivaslıgil, Şengül Dülger, Nermin Akçay, Mustafa Etli Hale Bildiren, Olcay Yılmaz, Hüma Dereli, İbrahim Tamirci Mustafa Erdoğan ve Selma Berki solo olarak; Sükunla Geçer Ömrüm Seyri Gibi Enharım, Siyah Gözlerini Bir Kere Olsun Göreyim, Bıktım Güzel Seni Sevmekten Usandım, Meftun Olalı Sen Şehri Hübuna,Menekşe Gözlerde Hiç Vefa Yokmuş Ömrümüzün Son Demi Son Baharıdır Artık,Sağdeğledi Bu Gönlümü Bir Gözleri Ahu, Kamer Çehre Periru Tende Canım, Dil Yaresini Andıracak Yare Bulunmaz, Yıllarca Yazık Boş Yere Hülyalara Daldım,Enginde Yavaş Yavaş Günün Minesi Soldu, Şahane Gözlerin Bahane Oldu ve Açık Bırak Pencereni isimli eserleri seslendirdiler.

Yaklaşık iki buçuk saat süren konserin ardından Belediye Başkanı Haluk Alıcık adına Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya ve Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Fatih Demir sunucu Yücel Bildiren ve Şef Lütfi Selek’e çiçek takdiminde bulundular.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Akkaya Koronun kurulduğu günden bu güne Sahnelediği konserlerle Nazillili Sanat Severlere muhteşem anlar yaşattığını ifade ederek Usta Şef Lütfi Selek’e, Başarılı sunumu ile koroyu yönlendiren Sunucu Yücel Bildiren’e, tüm koro ve solo üyelerine teşekkür etti.

Koro üyeleri ve misafir sanatçılar düzenlenen konserin ardından Belediye Nikâh Salonuna geçerek Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın kendileri için özel hazırlatmış olduğu çorbaları içtiler.
Kaynak: İHA