Moğolistan'da Türk Kültür Günleri Sona Erdi

Moğolistan’ın başkenti Ulan Batur’da düzenlenen Türk Kültür Haftası, Antalya Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Serap Çiftçi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Nurser Ugan'ın konseri ile sona erdi.

23 Nisan’da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleriyle başlayan 3. Ulan Batur Türk Kültür Günleri, birbirinden renkli etkinlik ve programlarla Moğol halkının beğenisini kazandı.

Türkiye'nin Ulan Batur Büyükelçisi Murat Karagöz’ün himayesinde ve sponsorların katkısı ile düzenlenen etkinlikler zinciri, 22-29 Nisan arasında gerçekleşti. Resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Moğolistan'a gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş etkinliklerin onur konuğu oldu.

Hafta boyunca, '2050'de Benim Dünyam' ve 'Moğol Çocuk Gözüyle Türkiye' konulu resim ve Moğolca ile İngilizce kompozisyon yarışmalarına katılan eserlerin sergisi açıldı, uluslararası çocuk festivali düzenlendi. Türk yemekleri ziyaretçi ve davetlilere ikram edildi.

Tengis Sinema Salonu’nda, 'Dedemin İnsanları', 'Vizontele', 'İncir Reçeli', 'Patron Mutlu Son İstiyor', 'Av Mevsimi', 'Uzun Hikaye' ve 'Organize İşler' gibi Türk filmleri sinema severlerle buluşturuldu.

Türk Kültür Haftası, Antalya Devlet Opera ve Bale Sanatçısı Çiftçi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Öğretim Görevlisi Ugan'ın verdiği konser ile sona erdi.

Kaynak: AA