Kişinin Tarzına Göre Gülüş Tasarımı

Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Dr.Çağdaş Kışlaoğlu, gülüş tasarımının, hekimlik ve sanatın birlikte uygulanarak, yüze özel ideal gülüşü sağlayabilmek olduğunu söyledi.

Kişinin Tarzına Göre Gülüş Tasarımı
Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Dr.Çağdaş Kışlaoğlu, dişlerin, birbirleri ve onları çevreleyen yumuşak dokular ile uyumlu olarak dizildiğini, güzel bir gülüşün temel elemanlarının dişler olduğunu belirterek, “Dolayısıyla diş şekilleri ve anatomik özellikleri hakkında kapsamlı olarak bilgi sahibi olmak, tüm tedavilerin temelini oluşturur. İyi tasarlanmış bir gülüşün nasıl olması gerektiği hakkında daha fazla fikir sahibi olabilmek için, yüz hatlarının iç ve dış kenarları incelenmelidir. Yüz hatları, cinsiyet, yaş, gülüş simetrisi, dişlerin sıralanışı ve renkleri, dudaklar ile diş etleri estetik gülüş ifadesini belirleyen faktörlerdir. Gülüş tasarımında tüm bu faktörler göz önüne alınarak dişlerin formu belirlenir” dedi.

Gülüş tasarımıyla daha genç görünmenin mümkün olduğunu kaydeden Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Dr.Çağdaş Kışlaoğlu, “Her açıdan çok daha sağlıklı, pırıl pırıl dişlere kavuşmanız mümkündür. Estetik diş hekimliğinde amaç kişiye doğal, kişinin yüzüne yakışan ve kişiyi daha genç , dinamik ve başarılı gösterecek dişler yapmak demektir. Estetik Diş illa çok beyaz ve düzgün olacak diye bir kriter yok, estetik olan doğal olan demektir. Estetik diş yapan hekimin amacı doğayı taklit etmektir. Gülüş tasarımı yaparken hekimin dikkat etmesi gereken önemli unsurlar vardır. Bu unsurlardan bazıları kişinin yaşı, cinsiyeti , ten rengi , dudak şekli , göz rengi ve duruşu gibi kriterlerdir. Kişinin tarzına göre gülüş dizayn edilmektedir; çekici gülüş, entelektüel gülüş, sportif gülüş bunlardan bazılarıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA