Iğdır'daki Cinayet

Nahçıvan'dan geldiği kentte bir ay önce arkadaşı tarafından öldürüldükten sonra tahliye kanalına atılan Azerbaycan uyruklu kişinin cesedi, Ermenistan sınırında bulundu.

Iğdır'da bir ay önce arkadaşı tarafından öldürüldükten sonra tahliye kanalına atılan Azerbaycan uyruklu kişinin cesedi, Ermenistan sınırında bulundu.

Alınan bilgiye göre, birlikte geldiği Ziyarat Aliyev (30) tarafından 30 Mart'ta Bayraktutan köyü yakınlarında öldürüldükten sonra tahliye kanalına atılan, Iğdır'daki arama çalışmalarına rağmen bulunamayan Asef İmanov'un (45) cesedine, Ermenistan sınırını oluşturan Aras Nehri'nde Ermeni askerlerce ulaşıldı.

Türk yetkililere bilgi verilmesinin ardından Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen ve maktulün oğlu Gaffur İmanov'un da aralarında bulunduğu heyet, Alican Sınır Kapısı'ndan geçerek inceleme yaptı.

Gaffur İmanov'un, giysilerden cesedin babasına ait olduğunu teşhis etmesi üzerine ceset, protokolle Türk yetkililere teslim edildi.

30 Mart Çarşamba günü kendisine ait otomobille Iğdır'a gelen 3 çocuk babası Asef İmanov, araçtaki arkadaşı Ziyarat Aliyev tarafından Bayraktutan köyü yakınlarında öldürülerek tahliye kanalına atılmıştı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Aliyev, cinayeti itiraf etmiş, AFAD ve Van'dan gelen dalgıçların arama çalışmalarına rağmen İmanov'un cesedi bulunamamıştı.
Kaynak: AA