Gümüşhane Muhtarları Kongreye Gitti

Gümüşhane Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği 6.olağan kongresi yapıldı. Tek adaylı kongrede mevcut başkan Gürbüz Demir, yeniden başkanlığa seçildi.

Gümüşhane Muhtarları Kongreye Gitti
Gümüşhane Belediyesi lokalinde gerçekleştirilen kongreye İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Trabzon Muhtarlar Federasyonu yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, oda başkanları ve muhtarlar katıldı.

Toplam 112 üyesi bulunan derneğin kongresi Divan teşekkülü ile başladı.

Divan Başkanlığını Turgut Alemdar’ın yaptığı kongrede Dernek Başkanı Gürbüz Demir yaptığı açılış konuşmasında yoğun katılımları için muhtarlara teşekkür etti.

Son 3 ayda 5 şehit veren Gümüşhane’de yaşanan acılara dikkat çeken Demir, şehitlere Allah’tan rahmet diledi. 24 Haziran 2014 tarihinde göreve geldiğini hatırlatan Demir, bu süre zarfında yaptığı çalışmalardan bahsederek, “22 aylık görev süremizde muhtarlarımızın dert ve sorunlarıyla ilgilendik. Hep muhtarlarımızın yanında olduk” dedi.

Muhtarlık müessesinin 1829 yılında kurulduğunu ve cebinde Türkiye Cumhuriyeti mührü taşıyan tek kişinin muhtarlar olduğunu hatırlatan Demir, son yıllarda muhtarlara verilen değerin ciddi şekilde arttığını bunun en bariz örneğinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlarla yaptığı toplantılar olduğunu, önümüzdeki hafta Gümüşhane’den 25 muhtarın daha bu toplantılara katılacağını söyledi.



Muhtar maaşlarında yapılan artış için teşekkür eden fakat muhtarların sosyal güvenlik primlerinin de devlet tarafından yatırılmasını isteyen Demir, karşılaştıkları çeşitli sorunlardan bahsetti ve bu sorunları bir dosya halinde hem Başbakan Ahmet Davutoğlu’na hem de Gümüşhane milletvekillerine ulaştırdıklarını kaydetti.

Kongreye katılan davetlilerin de birer selamlama konuşması yaptığı kongrede daha sonra faaliyet raporu ve mali raporların okunarak ibra edilmesinin ardından seçimlere geçildi. Tek adaylı seçimde açık oylamayla mevcut başkan Gürbüz Demir’in listesi oy birliğiyle kabul edildi.

Seçimin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında en uzak köylerden kongreye katılım sağlayan muhtarlara özellikle teşekkür eden Demir, “Biz her zaman sizlerin emrindeyiz. Elimizden geldiği kadar sizleri en iyi şekilde temsil ediyoruz. Teveccühünüz için teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Muhtarlar kongrenin ardından Belediye Başkanı Ercan Çimen ve işadamı Ufuk Ustaoğlu tarafından verilen yemekte bir araya geldi.

Kongrenin ardından oluşan yeni yönetim kurulu şu isimlerden teşkil oldu: Gürbüz Demir, Necati Ergün (Çamlıköy), Süleyman Er (Yağmurdere), Hamza Bayrak (Hasanbey Mahallesi), İhsan Eryılmaz (Hasköy).

Derneğin denetleme kurulu Şaban Tüfekçi, Yücel Şimşek ve İdris Kazancı’dan oluşurken, üst kuruluş temsilcileri ise şöyle: Gürbüz Demir, Necati Ergün, Süleyman Er, Hamza Bayrak, İhsan Eryılmaz, Ahmet Aykutan, Vahit Ağaç, Bülent Ergin, Sıddık Yılmaz, Ramis Şeker.
Kaynak: İHA