Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye PYD/YPG tepkisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de yapılan YPG ve PYD açıklamalarına sert tepki göstererek, "Biz PYD, YPG terör örgütü diyoruz, bakınız çok enterasan ABD Savunma Bakanı ayrı, Sözcü ayrı şey söylüyor. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye PYD/YPG tepkisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde, 'İlim Yayma Cemiyeti 65. Kuruluş Yıl Dönümü' programına katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada ABD'de yapılan YPG ve PYD açıklamalarına sert tepki göstererek, 'Biz PYD, YPG terör örgütü diyoruz, bakınız çok enterasan ABD Savunma Bakanı ayrı, Sözcü ayrı şey söylüyor. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir' dedi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın o açıklamaları:

O kadar enterasan ki, ABD'de bir enstitüde konferans vereceğim bir tarafta PKK, bir tarafta ASALA, bir tarafta paralel. Ne zamandır bunlar ahbaptı. O çok iyi bir fotoğraf karesiydi. Hala gaflet içerisinde olan samimi kardeşlerimiz bu işten kurtulurlar. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavan ihanet. Bunların yapısı bu. Adi suçlardan, terör suçlarından hüküm giymiş kişileri gazeteciler hapse atılıyor diye bunlar yutturmaya çalışıyor.

Peki siz Suriye rejiminin katlettiği onlar kişinin haber olduğunu duydunuz mu? Kendi ülkelerindeki gizli bilgileri ifşa edenler için raporlar hazırlandığını işittiniz mi? Terör konusunda da aynı ikircikli tavra şahit oluyoruz. Biz PYD, YPG terör örgütü diyoruz, bakınız çok enterasan ABD Savunma Bakanı ayrı, Sözcü ayrı şey söylüyor. Öyleyse bu millet kendi göbeğini kendisi kesecektir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye PYD/YPG tepkisiABD Savunma Bakanı PKK ile YPG ve PYD ilişkisini kabul ettiCumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye PYD/YPG tepkisiABD: YPG'ye destek vermeyi sürdüreceğiz