Avrupa'ya Açılan Sınır Kapılarında Tır Kuyruğu

Bulgaristan tarafının yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle Kapıkule'de 15, Hamzabeyli'de ise 6 kilometreye ulaşan tır kuyruğu oluştu.

Paskalya Bayramı'nı kutlayan Bulgaristan tarafının, yoğunluğa cevap verememesi nedeniyle Kapıkule Gümrük Kapısı'nda 15, Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda ise 6 kilometre tır kuyruğu oluştuğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Bulgaristan Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nda Paskalya dolayısıyla yeterli memur çalıştırılmıyor.

Yoğunluğa yeterli şekilde cevap verilmemesi nedeniyle Avrupa'ya açılan Kapıkule Gümrük Kapısı ile Hamzabeyli Gümrük Kapısı'nda yoğunluk meydana geldi.

Hafta başında ihracat mallarını yurt dışına ulaştırmak isteyen isteyen tır şoförleri, Kapıkule'deki 15, Hamzabeyli'deki 6 kilometrelik tır kuyruğunun erimesini bekliyor.

-'Her geldiğimizde kuyruk var'

Antalya'dan Bulgaristan'a çiçek taşıyan tır şoförü Hüseyin Özcan, kuyruk nedeniyle sıkıntılar yaşadıklarını anlattı.

Çiçekleri uzun süre tırda bekletemeyeceğini belirten Özcan, 'Acil yük olduğu için çok bekleyemiyoruz, sollayıp geliyoruz. Şu an 15 kilometre sıra var. Her seferinde Bulgaristan'dan kaynaklanan bu kuyruklar oluşuyor' diye konuştu.

İstanbul'dan Sırbistan'a yük taşıyan Hikmet Mete ise 15 saattir kuyrukta beklediğini ifade etti. Herkesin utanması gerektiğini aktaran Mete, 'Yapılacak bir şey yok, görüyorsunuz halimizi. Sırada tuvalet yok bir şey yok. Herkes Allah'ından bulsun kardeşim, başka bir şey söylemek istemiyorum. Her geldiğimizde kuyruk var' dedi.

Tır şoförü Adnan Yılmaz da yıllardır sınır kapılarında kuyruk oluştuğunu dile getirdi. 6-7 yıldır aynı sorunu yaşadıklarını aktaran Yılmaz, 'Eskiden kuyruk sadece hafta sonuydu, şimdi maalesef her gün oldu. Dün öğlen 13.00'te girdim sıraya kaç saat olmuş siz hesaplayın. Tır parkına girdim ama oraya girip çıkmam da yine bir gün. Yazık yani memurların hatası bu. Bulgar diyor ki 'Türkiye çalışmıyor', Türkiye diyor ki 'Bulgar çalışmıyor' ama biz şoförüz bunun gerçeğini bilemeyiz' şeklinde konuştu.
Kaynak: AA