AK Parti 2. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu: 'Biz milletin evlatlarıydık. Biz seçkinlerin evlatları değildik. Hepimiz bu yola çıktığımız zaman elimizi yüreğimize koyduk. Ve dedik ki, bu ülke için her şeyimizle varız. Demokrasiye olan inancımızdan asla taviz vermedik' AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki: 'Eğer istenseydi bu mücadele 6 ay sürmezdi. Emin olun 23 saatlik işi vardı. Suriye'deki gibi vicdansız olsanız topa tutarsınız. Atarsınız bir anda yok edersiniz her yeri. Bir tane militan kalmaz. Ama masumlar da, kadınlar ve çocuklar da gider. Bizim tercihimiz asla böyle olamaz. Milim milim, tek tek, ev ev, sokak sokak ve mahalle mahalle temizleyeceğiz'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, AK Parti'nin Türk siyasetine yeni bir soluk getirip siyaset yapma geleneğini değiştirdiğini belirterek 'Biz milletin evlatlarıydık. Biz seçkinlerin evlatları değildik. Hepimiz bu yola çıktığımız zaman elimizi yüreğimize koyduk. Ve dedik ki, bu ülke için her şeyimizle varız. Demokrasiye olan inancımızdan asla taviz vermedik.' dedi.

Ramazanoğlu, EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen AK Parti 2. Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yerel yönetimlerin AK Parti'nin yüz akı olduğunu söyledi.

AK Parti'nin bu ülkenin toplumsal ve kültürel geleneklerinden aldığı güçle muhafazakar demokrat çizgisiyle Türk siyasetine yeni bir soluk getirerek siyaset yapma geleneğini değiştirdiğini söyleyen Ramazanoğlu, 'Biz milletin evlatlarıydık. Biz seçkinlerin evlatları değildik. Hepimiz bu yola çıktığımız zaman elimizi yüreğimize koyduk. Ve dedik ki, bu ülke için her şeyimizle varız. Demokrasiye olan inancımızdan asla taviz vermedik. Milletimizin sağduyusuna, milletin adalet anlayışına, millet iradesinin terazisine güvendik. Her seçim döneminde önümüze çıkarılmaya çalışılan engelleri bir bir aştık. Millete rağmen siyaset yapanlarla millet iradesini engellemeye çalışanlarla mücadele ettik.' şeklinde konuştu.

- Marka şehirler

'AK Parti olarak çocuklarımıza, torunlarımıza gurur duyacakları bir şehir, ülke ve medeniyet bırakmak istiyoruz.' diyen Ramazanoğlu şöyle devam etti:

'Bunun için önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de tarihi, sosyal, ekonomik ve kültürel değerleriyle marka şehirler oluşturmaya çalışıyoruz. Şehirlerimizin yerel değerlerinin küresel ölçeğe taşınması ve küresel standartların da yerel ölçekte hayat bulması için gayret gösteriyoruz. Küresel düzeyde teknolojiyi şehirlerimizin ticari ve ekonomik gelişmesi için kullanıyoruz. 64. hükümetimiz olarak yerel yönetimlerin güçlendirilmesine büyük önem veriyoruz. Bu dönemde hükümet olarak merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında sağlıklı iş birliği ve koordinasyonu esas almaktayız.”

- Özhaseki: 'Kötülerle savaşacağız'

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise, partisinin başarısızlığa yer vermediğini, 2000'li yılların başına kadar Türkiye'de belediyeciliğin ideolojik yapılarla geldiğini, sol partilerin belediyeleri kendi dünya görüşüne giden yolda bir basamak olarak gördüğünü, sağdan gelenlerin ise hizmeti geri plana attığını savundu.

Belediyecilikte 1994 yılının dönüm noktası olduğunu vurgulayan Özhaseki, 'Çöp dağlarını unutmadık biz. Çöp depolarının patladığı, insanların öldüğü günleri unutmadık biz. Bunları yaşattılar. Ama her ülkenin ve şehrin kendine has bir dönüm noktası var. Belediyecilikte de dönüm noktası aslında 1994 yılıdır. Değişik fikirler söylenebilir, ama bana göre 1994'tür.' dedi.

AK Parti'li belediyelerin ideolojik belediyecilik değil hizmet belediyeciliği yaptığının, gönül dünyalarında herkese yer olduğunun altını çizen Özhaseki, 'Bir tek şartla: Kötülerle de savaşacağız. Hırsız ve uğursuzlarla savaşacağız.' ifadelerini kullandı.

Özhaseki, sözü HDP'li belediyelere getirerek, şöyle devam etti:

'Bir parti daha var HDP. Yaklaşık yüz belediyeleri var. Özellikle ülkenin güneydoğusunda hakimler. Onlar da ne yol yapar ne yol açar. Yapılan yolu da bozar. Yaptıkları tek iş bundan ibaret zaten. Çukur açarlar bol bol. Bu arkadaşların niyetleri iyi değil. Bunlar hizmet tarafını düşünmüyorlar. Kendi bölgesinde yaşayan insanına bile hizmet düşünmüyorlar. Başkaca hain plan daha yaptılar. Türkiye'deki üst akıl bunları kullandı. Zannetmeyin ki oralardaki çatışmalarda çıkıp da dağda silah sıkanlar şehirde gelip eylem yapanlar sadece hak arayan 3-5 genç. Öyle değil. Bunların arkasında çok ciddi dış güçler var. Üst akıl dedi ki '7 Haziran'da siz bağımsız bir parti olarak geleceksiniz.' 7 Haziran'da biraz tutturdular, şiddete başvurdular, koalisyona zorladılar. Sonra belediyelere emir verdiler. Öz yönetim ilan ettirdiler. Ve biz ne olursa olsun 1 Kasım seçimlerini gördük ve bütün bu oyunları bozuldu.

Onların şiddeti artırmaları karşısında asla korkmadık ve yılmadık. Onların hakkından gelecek en iyi şeyleri yaptık. 11 ilçe ve bir ilimizde bu mücadele çok sert bir şekilde yapıldı. Onlar da zamanında masum vatandaşlara isteklerini verdiğimiz ortamı çok kötüye kullandılar. Oradaki vatandaşa baskılar yaptılar. Bunun neticesinde de öz yönetime giden yolda adım atılırken Allah'a hamd olsun ki 1 Kasım seçimlerinin ardından dirayetli, güçlü bir hükümet gelerek bunların üzerine sert şekilde gitti. Eğer istenseydi bu mücadele 6 ay sürmezdi. Emin olun 2-3 saatlik işi vardı. Suriye'deki gibi vicdansız olsanız topa tutarsınız. Atarsınız, bir anda yok edersiniz her yeri. Bir tane militan kalmaz. Ama masumlar da, kadınlar ve çocuklar da gider. Bizim tercihimiz asla böyle olamaz. Milim milim, tek tek, ev ev, sokak sokak ve mahalle mahalle temizleyeceğiz.'

Toplantıya, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Şahin Tin, Cahit Özkan, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, belediye başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.
Kaynak: AA