Ada'da Su Seviyesi Daha Da Artacak

Kütahya’nın Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Ada Mesireliği’nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyerek DSİ yetkililerinden bilgi aldı.

Ada'da Su Seviyesi Daha Da Artacak
Başkan Mustafa Güler, 2009’da başlattıkları projenin büyüyerek devam ettiğini, vatandaşlarında hafta sonları dinlenmek amacıyla Ada’yı tercih etmesinden mutluluk duyduklarını söyledi.

Başkan Güler Buz Pisti Projesi inşaatının başladığını hatırlatarak yeni hedefin su seviyesini yükselterek sandal gezintilerinin başlatılması olduğunu kaydetti.

Belediye Başkanı Mustafa Güler " Ada’yı ikiye ayırarak projelendirdik. Bakanımız Veysel Eroğlu’nun destekleriyle Adamızı bu hale getirdik. DSİ ekibimizle birlikte tarihi köprü ve karayollarının geçtiği köprünün 50 metre altında iki bent yapımına başladık. Su ile ilgili hesaplamaları da yaparak seviyenin arttırılmasını istiyoruz. Bu projemizi Milletvekilimiz Vural Kavuncu ile birlikte yürütüyoruz. Geçmişte olduğu gibi sandal gezintilerini tekrar başlatacağız. Bu arada Üniversitenin hemen kenarından geçen suyunda debi, taş tahkimatı çalışmaları da devam edecek. Ada’da 2019 yılına kadar projelerimizi sürdüreceğiz. Ada mesireliğini Tavşanlı halkıyla en iyi şekilde buluşturacağız. Diğer taraftan Buz Pisti inşaatımızda başladı.

Yer teslimini yaptık ve çalışmaları yakından takip ediyoruz. Ada’yı vatandaşlarımız sevmeye başladı.

Onların memnuniyeti bizim için bir sevinç kaynağı olmakla beraber şevk unsuru da taşıyor" diye konuştu.

(EFE)
Kaynak: İHA