Yumurtalık'ta IPARD Hibe Destekleri Anlatıldı

Yumurtalık'ta Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) hibe destekleri anlatıldı.

IPARD İçel Koordinatörü Veli Akın, ilçede bir otelde düzenlenen toplantıda, otel, pansiyon, kamping veya mikro küçük ölçekli konaklama tesislerinin kurulması veya yeniden teftişi, mevcut binalarda yatak ve kahvaltı odalarının yenilenmesi veya çiftliklerde ve açık alanlarda konaklama amacıyla bina ve tesislerin inşasının hibe destek programında yer aldığını belirtti.

Özellikle ilçeye gelen turistler için bisiklet yarışları, rafting, doğa yürüyüşleri, at biniciliği, olta balıkçılığı, yüzme yarışmaları, çeşitli plaj sporları gibi turistik amaçlı aktiviteler ve organizasyonların kurulması için alt yapı yatırımları yapmak isteyenlere destek olduklarını ifade eden Akın, kadın yatırımcılara proje sıralamasında öncelik tanındığını, erkek girişimcilere de yaş kriterlerine göre puanlama yapıldığını kaydetti.

Akın, ayrıca arıcılık, seracılık, zeytinyağı üreticiliği ve salçalık kabya biber yetiştiriciliğine de destek verildiğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Yumurtalık Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Faruk Ayyıldız, Yumurtalık Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatif Başkanı Sami Karnas, Yumurtalık Turizmi Geliştirme Dernek Başkanı Halim Öztoprak ile muhtarlar ve esnaflar katıldı.

Kaynak: AA