'Türkiye'nin Dostluğunu Kaybetmek...'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, “Dost bir ülkeden beklenmeyecek şekilde bir açıklamayla maalesef karşı karşıyayız. Türkiye’nin dostluğunu kaybetmek hiç kimsenin lehine olmaz” dedi.

'Türkiye'nin Dostluğunu Kaybetmek...'
Trabzon’un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl’de bir otelde bugün Turizm Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar, Salih Cora, Ayşe Sula Köseoğlu ve Muhammet Balta, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ile sektör temsilcileri katıldı.



"ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU KENDİMİZ KESMEYELİM"

Toplantıda bir konuşma yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, hükümetin turizmi canlandırmak adına bölgeye yaptığı ve yapacağı yatırımları anlatarak Uzungöl’ün bölge ve ülke turizmi için önemine vurgu yaptı. Uzungöl’ü nadide bir elmasa benzeten Soylu, “Turizm sezonu öncesi yapılan son toplantıdayız. Sezon sonrası Ekim ayı başında ise ne yaptığımızı, neyi çözdüğümüzü ve neyi çözemediğimizi konuşacağız. Trabzon ve ilçelerimiz hakikaten doğa, tarih ve medeniyet olarak iç ve dış turizmin ilgisini çekebilecek düzeyde. Bu cazibeyi devam ettirebilecek çalışmayı ortaya koymamız gerekiyor. İlk başta konuştuklarımız biraz yanlış anlaşıldı ama düzeltmek adına müdahalede bulunmadım. Çünkü zamanı gelince sözümüzü söyleyeceğiz. Yayla evlerinden, atalarımızdan, dedelerimizden miras kalan her şeye sahip çıkan bir anlayış ortaya koymamız gerekir. Trabzon bir destinasyon merkezidir. ’Yayla evleri ile ilgili sabredin’ dedik. Birbiriyle bağlantılı projeler gerçekleştireceğiz. İki yıl sabredin, iki yıl sonra kaçak göçek olmayan binalar yapacağız. Bunu hazırlamakla mükellef olan biziz. Otantik ve yöresel mimarimize uygun binalar yapalım. Altın yumurtlayan tavuğu kendimiz kesmeyelim” diye konuştu.



"MERAL HANIM O SÖZÜ SÖYLEMİŞSE KENDİNE SÖYLEYECEK SÖZÜM VAR"

Bakan Soylu, MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener’in MHP’deki kurultay süreci ile ilgili “Kurultay sürecine müdahale olursa 25 bin kişiyle Beştepe’ye yürürüm" şeklinde iddia edilen sözlerine ilişkin soru üzerine ise “Meral hanım eski dostumdur. Meral hanım böyle bir sözde bulundu mu bulunmadı mı bilmiyorum. Bir gazeteci ağzından söylenmiş bir söz bu. Çok net altını çizerek ifade etmek istiyorum ki, söyleyip söylemediğini bir kere kendisi ortaya koysun. O zaman söyleyecek sözüm var, hem de iyi söyleyecek sözüm var. Ama bunu bir gazeteci üzerinden değil, kendisinin net bir şekilde ‘Evet ben bunu söyledim’ diye ifade ettikten sonra. Bir mahkeme sürecini sayın cumhurbaşkanımızı ifade ederek etkilemeye çalışan böyle bir açıklama yaptı mı yapmadı mı bana o lazım” cevabını verdi.

"DOST BİR ÜLKEDEN BEKLENMEYECEK BİR AÇIKLAMA"

Bakan Soylu, konuşmasında ABD Başkanı Barack Obama’nın ABD’de geçtiğimiz günlerde düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin kapanışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ‘Basın Özgürlüğü’ konusundaki eleştirilerine de değindi. Bakan Soylu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Kıymetli dostlarım Wikileaks diye bir şey çıktı değil mi? adamı şaşkına çevirdiler. Sonra ’Snowden’ diye bir adam çıktı. Bu meseleyi milli ve ulusal mesele olarak algıladılar ve kendilerine ait tehdit görerek bir pozisyon aldılar. Şimdi Türkiye’de MİT TIR’ları konusunda yayın yasağı kapsamı içerisinde açıklama yapıp Türkiye’nin ulusal bir sürecine zarar veren bir anlayışla ilgili mahkeme bir karar veriyor. Mahkeme karar verdikten sonra bunun basına özgürlükle, gazetecilere özgürlükle alakası olmayan bir konu üzerinden yani bir ulusal mesele, bir ajanlık meselesi üzerinden tam anlamıyla bir karar veriyor. Amerika’nın ne kadar derdini aldı, başkan yardımcısı üzerinden selam gönderiyor, ne kadar derdini aldı, el altından elçileri, konsolosları oraya yığıyor. Bizim müttefikimiz olduğunu öne süren Amerika ısrarla YPG ve PYD ile ilgili bir terör örgütü açıklaması yapmaktan kaçınıyor. O zaman hep birlikte şöyle bir ifade bulunma hakkına sahip miyiz? ‘Bugün Güneydoğu’da yaşanan terör olaylarında müttefikimiz ve dostumuz olan Amerika’nın da payı vardır’ diye bir açıklamada bulunabilir miyiz? Dost bir ülkeden beklenmeyecek şekilde bir açıklamayla maalesef karşı karşıyayız. Üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum. Türkiye’ye yanlış yapılmaktadır. Türkiye’nin dostluğunu kaybetmek hiç kimsenin lehine olmaz.”

Toplantı sonrasında Bakan Süleyman Soylu Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda dün şehit olan Uzman Çavuş Bekir Kelleci’nin cenaze namazına katılmak üzere Giresun’un Eynesil ilçesine hareket etti.

Kaynak: İHA