Serdivan Belediye Meclis Nisan Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Serdivan Belediyesi Nisan ayı olağan toplantısında, 24 madde görüşülerek karara bağlandı.

Serdivan Belediye Meclis Nisan Ayı Toplantısı Gerçekleşti
Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın başkanlığında toplanan Belediye Meclisi, yeni çalışma dönemi için kurullarını seçerek gündeme başladı.

5393 Sayılı Belediyeler Kanunu’nun 19. Maddesi gereğince Belediye Meclis üyeleri arasından seçilmesi gereken Meclis 1. ve 2. Başkan vekilliklerine Tahsin Çuhadar ve Soner Yıldız seçilirken, meclis katipliklerine de Serhat Yavuz Girti ve Siber Bacı asil, Necmi Kardeş ile Burhan Tan da yedek üye olarak seçildi.

Belediye Encümen üyeliklerine Dursun Ceylan, Köksal Saltık ve Mehmet Kocabay, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine ise Cemil Kocacık, Soner Yıldız, Mahmut Yılmaz, Serhat Yavuz Girti ve Emrullah Kahya, İmar Tetkik Komisyonu üyeliklerine Burhan Tan, Ahmet Çalışkan, İsmail Ak, Hasan Güzel ve Yıldıray Başlı seçilirken, bir diğer komisyon olan Hukuk Komisyonu’na ise Hüseyin Bayraktar, Necmi Kardeş, Yusuf Karaca, Hüseyin Haldızoğlu ve Ahmet Ziya Akar seçildiler. İmar ile ilgili talepleri oluşturan 13 maddenin İmar komisyonunda görüşülerek nihai karar için meclise getirilmesi oy birliği ile kabul edilirken, 2015 yılı Denetim raporu Denetim Komisyonu adına Cemil Kocacık tarafından meclise okunarak oylandı. Denetim Raporu meclis üyelerinin oluru ile kabul edilirken, 2015 yılı faaliyetlerini oluşturan Faaliyet Raporu da gündem maddeleri arasında görüşüldü. Teamül gereği rapor okunmadan önce yerini başkan vekiline bırakan Yusuf Alemdar, faaliyet raporunun oylanarak kabul edilmesi sonrası yeniden meclise başkanlık etti.
Kaynak: İHA