Yerköy'de Öğrencilerden Şehit Ailelerine Yardım Kampanyası

Yozgat'ın Yerköy ilçesinde, Nurdoğdu Ortaokulu öğrencileri şehit ve şehit aileleri için düzenledikleri kampanyada topladıkları paraları şehit aileleri derneğine teslim etti.

Yerköy Şehit Aileleri Derneğini öğrencilerle ziyaret ederek, toplanan paraları teslim eden Nurdoğdu Ortaokulu Müdürü Halit Arapoğlu, yaptığı açıklamada, okul olarak öğretmen, öğrenci ve velilerle şehit aileleri için kampanya düzenlediklerini söyledi.

Öğrencilerin daha önce Nusaybin’deki güvenlik güçlerine manevi yönden destek olmak için mektup yazdığını anımsatan Arapoğlu, ''Öğrenciler bu sefer de tamamen kendi inisiyatifleriyle şehitlerimize ve ailelerine destek olmak için böyle bir kampanya başlatmışlar. Bugün kampanya kapsamında toplanan paraları öğrencilerimizle Yerköy Şehit Aileleri Derneğine teslim ettik.'' dedi.

Yerköy Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ahmet Kepir de öğrencilerin hassasiyetinden dolayı son derece duygulandığını ifade ederek, ''Şehitlerimiz zaten bizim inancımızda peygamberlerden sonra en yüksek makama ulaşmışlardır. Çünkü onlar en değerli sermayeleri olan canlarını Allah için feda etmişlerdir. Bu fedakarlığı gösteren şehitlerimizi unutmayan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Kepir, ayrıca kampanyayı başlatan öğrencilere Türk Bayrağı ve şehitler albümü hediye etti.

Kaynak: AA