Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Ürdün Ulaştırma Bakanı Hatahet İle Görüştü

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Özellikle Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle; Ürdün, Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri taşımalarında ciddi zorluklar, sıkıntılar var. Bu sorunları aşmanın tek yolu Ürdün ile doğrudan Türkiye arasında deniz taşımacılığının geliştirilmesinden geçiyor. Bu konuda müşterek çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“KÖKLÜ İLİŞKİLERİMİZİ GELECEĞE TAŞIMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet ile görüştü. Bakan Yıldırım ile Ürdün Ulaştırma Bakanı Hatahet görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Yıldırım, Ürdün ve Türkiye’nin tarihten gelen dost ve kardeş iki ülke olduğunu belirterek, “Köklü ilişkilerimizi geleceğe taşımak en büyük hedefimiz. Ulaştırmanın her alanında işbirliğimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Özellikle Suriye’de yaşanan olaylar nedeniyle; Ürdün, Suudi Arabistan, Körfez ülkeleri taşımalarında ciddi zorluklar, sıkıntılar var. Bu sorunları aşmanın tek yolu Ürdün ile doğrudan Türkiye arasında deniz taşımacılığının geliştirilmesinden geçiyor. Bu konuda müşterek çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca hava taşımacılığı konusunda gayet iyi bir konumdayız ancak bunu yeterli görmüyoruz. Karşılıklı ticaretin, turizmin geliştirilmesi için bu alanda da yapacağımız işler var, atacağımız adımlar var. Ayrıca şehir içi toplu taşımacılıkta da tecrübelerimizi, yaptığımız projeleri kendileri ile paylaşmaktan mutluluk duyacağız” değerlendirmelerinde bulundu.

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet ise “Kral hazretleri ve Türkiye Başbakanının huzurlarında yapmış olduğumuz görüşmelerde ele almış olduğumuz konular arasında ve konuların başında yer alan taşımacılık alanında alternatif yolların bulunması konusunu irdelediğimizde, Suriye sınırının kapalı olmasından dolayı gerek Türkiye gerek de Ürdün, gerek mal taşımacılığı olsun gerek insan taşımacılığı olsun olumsuz sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Aynı zamanda Türkiye’den Ürdün’e gelecek malların, körfez ülkelerinden taşınmasında da yine zorluklarla karşılaştığımız için alternatif yollar üzerinde görüşmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA