Türkmenistan'ın Bağımsızlığının 25. Yıl Dönümü

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından yıl boyunca Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

ANKARA – Türkmenistan'ın bağımsızlığının 25. yıl dönümü dolayısıyla Türkiye genelinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi İşankuli Amanlyev, büyükelçilikte düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, ülkesinin bağımsızlığının 25. yılı dolayısıyla Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un kararıyla bu yılın 'Mirasa saygı duyma, vatanı geliştirme' yılı ilan edildiğini belirtti.

Bu kapsamda gerek yurt dışında gerekse Türkmenistan'da çeşitli etkinliklerin düzeleneceğini dile getiren Amanlyev, bu çerçevede Türkiye çapında Türkmenistanlı öğrencilerin eğitim aldığı kentler başta olmak üzere düzenlenecek konferans, spor etkinlikleri ve buna benzer faaliyetlerle hem 25'inci bağımsızlık yıl dönümünü kutlayacaklarını hem de Türkmenistan'ın tanıtımını yapacaklarını söyledi.

İki ülke ilişkilerine değinen Amanlyev, üst seviyede yürüyen iki ülke ilişkilerinde önem arz eden konunun devlet adamları düzeyindeki dostane ve güvenilir ilişkilerin tesis edilmesi olduğunu söyledi.

Türkiye ve Türkmenistan arasında gerek ticaret gerekse kültürel ve insani alanlardaki ilişkilerin giderek arttığına işaret eden Amanlyev, 'Bu ilişkilerin daha da artarak devam etmesini temenni ediyoruz' dedi.

Türkmenistan-Türkiye Dostluk Derneği Başkanı Hüseyin Yücel ise dünyanın en önemli dördüncü büyük doğalgaz kaynaklarına sahip Türkmenistan ekonomisinde enerjinin büyük yer tuttuğunu kaydetti.

Yücel, zengin enerji kaynaklarıyla Türkmenistan'ın potansiyelini en iyi şekilde değerlendirdiğini söyledi.

Yücel, Türkmenistan'da yaklaşık 800 Türk firmasının başta inşaat olmak üzere çeşitli yatırımlarının olduğunu belirtti.
Kaynak: AA