Ovacık'ta Cinsel İstismar İddiası

Ovacık ilçesinde zihinsel engelli genç kıza cinsel istismarda bulunulduğu iddiası üzerine bir grup kadın, protestoda bulundu.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bir grup kadın, zihinsel engelli bir genç kıza cinsel istismarda bulunulduğu iddiası üzerine protesto eyleminde bulundu.

Ovacık ilçesinde, N.Ö. (19) adlı zihinsel engelli genç kızın cinsel istismara uğradığı iddiasıyla bir araya gelen Ovacık Kadın Platformu üyeleri, Ovacık Kaymakamlığı önünde yaptıkları basın açıklamasıyla cinsel istismar iddialarını protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Nurcan Dinler, yaklaşık 2 hafta önce zihinsel engelli genç kız N.Ö'nün maruz kaldığı cinsel istismar sonucu hamile kaldığının ortaya çıktığını iddia ederek, bu iddiaların gün yüzüne çıkmasıyla kadınlar olarak, kendilerini güvende hissetmediklerini söyledi.

Cinsel istismar, tecavüz gibi suçlarına gerekli cezaların verilmemesinin, bu olayları artırdığını ve kadınların güvensiz şekilde yaşamalarına yol açtığını savunan Dinler, şöyle dedi:

'Biz kadınlar, güven duyduğumuz, özgür bir toplumda yaşamak istiyoruz. Evde, sokakta, yolda, mahallede korkmadan yürümek istiyoruz. Kimsenin bedenimiz üzerinde hesap yapmaya hakkı yoktur. Biz kadınlar, sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağımızı, olayın mağduru aile dayanışma içerisinde olacağımızı bir kez daha belirtiyoruz.'

Grup, açıklamasının ardından eylemini sonlandırdı.

Öte yandan, söz konusu iddialar üzerine olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve mağdur N.Ö'nün koruma altına alındığı öğrenildi.
Kaynak: AA