Oğluna Önce Karaciğer Sonra Kardeş Verdi

Safra yolları hastalığı nedeniyle oğlu Yusuf Efe'ye karaciğer donörü olan Sevgi Kurtuluş, ikinci kez anneliği yaşayarak evladını kardeş sahibi de yaptı.

Safra yolları hastalığı nedeniyle oğlu Yusuf Efe'ye karaciğer donörü olan Sevgi Kurtuluş, ikinci kez anneliği tadarak oğluna bir de kardeş verdi.

İzmir Kent Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, Bursa'da yaşayan Sevgi (30) ile İsmail Kurtuluş (31) çiftinin ilk çocukları Yusuf Efe safra yolları yokluğu (bilier atrezi) ile 2012 yılında dünyaya geldi.

İzmir'e sevk edilen Yusuf Efe'ye 3 Ağustos 2012 tarihinde Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından anne Sevgi Kurtuluş'tan alınan karaciğer nakledildi.

Başarıyla geçen nakil sonrası anne ve bebeği Bursa'ya döndü, sağlık kontrolleri için belli aralıklarla İzmir'e geldi.

Yusuf Efe karaciğer naklinin ardından sağlığına kavuşurken, anne Sevgi Kurtuluş ikinci bebeğine hamile kaldığını öğrendi ve Yunus bebeği 23 Ekim 2014'te dünyaya getirdi.

Son kontrol için İzmir'e Yusuf Efe ve Yunus ile gelen Sevgi Kurtuluş, şunları kaydetti:

'Doktorlar naklin üzerinden iki yıl geçmeden yeni bir hamilelik, doğum önermiyorlar. Dediğim gibi benim için sürpriz oldu, 2. bebeği hiç düşünmüyordum. Aynı şeyleri yaşarım diye korktum. Son güne kadar bu duyguyla yaşadım. Çok şükür ki korkularım yersiz çıktı. Yunus 23 Ekim 2014’te dünyaya geldi. Şimdi iki kardeş büyüyorlar. Yusuf Efe çok mutlu çünkü en iyi arkadaşı kardeşi.'
Kaynak: AA