Marmaris Şehitleri Anıt Proje İle Yaşatılacak

Marmaris Ticaret Odası (MTO) tarafından projelendirilen, Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün destekleriyle Marmaris’te hayata geçirilecek Cumhuriyet Şehitleri Anıt alanı düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Marmaris Şehitleri Anıt Proje İle Yaşatılacak
Marmaris Aktaş mevkiinde yapılması planlanan şehitler anıtı için önümüzdeki günlerde Milli Parklar, Orman Bakanlığı, Ticaret Odası, Marmaris Belediyesi, Muğla Büyükşehir belediyesi ve STK’ ların da dahil olacağı bir Teknik komite oluşturularak yarışma düzenlenecek.

Tanıtım toplantısında konuşan Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysal, projeye 5 yıl önce Cumhuriyetin bu günlere gelmesi için canını veren şehitlerin anısını yaşatmak için başladıklarını söyledi.

Projenin Milli Parklar tarafından onaylandığını belirten Baysal, “Ulu önde Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Cumhuriyet adımlarına Marmaris’imiz de çok değerli katkılar vermiştir. MTO olarak ecdadımıza boyun borcumuzu ödemek için çıktığımız bu yolda tüm ilçe kurum ve kuruluşlarıyla ortak bir proje yarışması düzenleyip, jüri tarafından seçilen birinci projenin hayata geçmesi için tüm gücümüzle uğraş vereceğiz. Bir projenin hayata geçmesi için bir amcanızın olması şart . Bizim de bu projedeki amcamız Sayın Muğla Millet Vekilimiz Nihat Öztürk oldu. Kendisi projenin yer tahsisi konusunda bizlere çok büyük destekler verdi kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Projeye yer tahsisi konusunda büyük katkı koyan Ak Parti Muğla Millet Vekili Nihat Öztürk ise “Bu Marmaris için anlamlı bir proje. Bu projenin belli bir noktaya gelmesine vesile olduysak ne mutlu bize. Marmaris’e bu anıtla bir değer katılacak. Projenin detaylarına bakıldığında hem ilçe sakinlerinin gününü geçirebileceği bir park olacak hem de şehitlerimizin anısı yaşatacak bir ortamı sağlayacak” dedi.

Marmaris İlçesi , 1894 ile 1974 tarihleri arasında 112 şehit verdi.
Kaynak: İHA