KİYD İstanbul Şubesi'nde 'Meslek Etiği' Konuşuldu

Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Özpaçacı ve Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. İnal, 'meslek etiği' konulu söyleşide deneyimlerini katılımcılarla paylaşarak tavsiyelerini aktardı Prof. Dr. Özpaçacı: 'Çalışma ortamının kurallarına uyun. İkaz almadan düzgün çalışın. Çalıştığınız yerde herkese güven duygusu verin'

Kütahya İlinden Yetişenler Derneği (KİYD) İstanbul Şubesi'nde düzenlenen 'meslek etiği' konulu söyleşide, Nükleer Tıp Uzmanı Prof. Dr. Özpaçacı ve Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ayşe Nilüfer Köylüoğlu İnal, dernek üyelerine tavsiyelerde bulundu.

Şubeden yapılan yazılı açıklamaya göre, şube binasında gerçekleştirilen ve özellikle üniversite öğrencilerinden büyük ilgi gören söyleşi, KİYD İstanbul Şube Başkanı Metin Bedir'in açılış konuşmasıyla başladı.

Daha sonra katılımcılara seslenen Özpaçacı, şunları kaydetti:

'Sabah güne dua ederek başlayın. Evden çıkarken mutlu olarak çıkın. Çünkü, üzüntü ve mutluluk sirayet edicidir. Selam vermeyi unutmayın. İyi iletişim kurun. Temiz ve sağlıklı olun. Kıyafet ve forma temiz olmalı çünkü şekil ruhu temsil eder. Bir yere kıyafetle kabul edilir, bilgi ve aklınızla uğurlanırsınız. Güler yüzlü olun, yüksek sesle gülmeyin. Paylaşmayı bilin. Çalışma ortamının kurallarına uyun. İkaz almadan düzgün çalışın. Çalıştığınız yerde herkese güven duygusu verin. Sabırlı olun. Aleyhinize dahi olsa yalan söylemeyin. Hiçbir iş için karşılık beklemeyin. Ancak iyilik yapan iyilik bulur. Hizmet verirken hizmet alanla empati yapın. Unutmayın ki aynı durumda siz de olabilirsiniz. Bilgi ve görgünüzü artırmaya çalışın. Patronu ya da kurumu cezalandırmaya kalkmayın. İş yerinde önce kabul edilme, sonra yükselme dönemi olur.'

Özpaçacı, insanların kendini, çevresindekileri, işini ve insanları sevmesi gerektiğini belirtti.

Mutlu olmanın anahtar kelimelerinin bilmek, sevmek ve vermek olduğunu vurgulayan Özpaçacı, 'Sır saklayın ve sır vermeyin. Kurum malına zarar vermeyin. Yumuşak huylu olun. 'Hayır' demeyin. Negatif olmayın. Amirlerinizle ve arkadaşlarınızla iyi geçinin. Evden işe, işten eve problem götürmeyin. Çözüm odaklı olun, problem yaratmayın. Paranın peşinde olmayın, para sizin peşinizde koşsun.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA