Kalecik'teki Restorasyanlar Turizmi Canlandıracak

Aksoylar Konağı, Şükrü Köse Konağı ve eski Askerlik Şubesi'nin restore edilmesiyle ilçe turizmi canlandırılacak Kalecik Belediye Başkanı Ulusoy: 'Uygun şekilde restore edilen eserlerin, ilçenin turizmine ve kültürüne katkı sunabilmesi, uzun süre yaşayabilmesi açısından bu yapılara işlev kazandırılması hedeflendi'.

KÜBRA AĞAÇYETİŞTİREN- Kalecik Belediye Başkanı Filiz Ulusoy, Aksoylar Konağı, Şükrü Köse Konağı ve eski Askerlik Şubesi'nin restore edilmesiyle ilçe turizmine katkı sunulmasının hedeflendiğini belirtti.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihalesi tamamlanan Aksoylar Konağı, Şükrü Köse Konağı ve eski Askerlik Şubesi restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kalecik'in çehresini değiştirecek projelere bir yenisini daha eklediklerini kaydeden Ulusoy, toplam maliyeti 7 milyon lira olan restorasyon projesinin ihale sözleşmesini tamamladıklarını belirtti.

Ulusoy, Kalecik'in tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleriyle Ankaralılar için bir ziyaret merkezi olacağını belirterek, projenin ilçe turizmine katkı sağlayacağını dile getirdi.

Restorasyon çalışmalarına en kısa sürede başlanacağını söyleyen Ulusoy, ''Aksoylar Konağımızın üst katları, ilçemizin en temel ihtiyaçlarından biri olanrestoran şeklinde kullanılacak. Alt katta da ilçemizin yöresel ürünlerinin satışı gerçekleştirilecek. Restoranlar loca şeklinde olacağı için herkes bir oda kullanabilecek, çok daha sıcak ve tarihi bir ortamdageleneksel Kalecik yemeklerinin sunulacağı bir restorana çevrilecek. Arka tarafındaki bahçe de peyzajıyla dış mekan olarak kullanılabilecek.'' diye konuştu.

- Kalecikli, Şükrü Ağa Konağında bir araya gelecek

Şükrü Ağa Konağı'nın, restorasyon çalışmasının tamamlanmasıyla vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek bir mekan olacağını ifade eden Ulusoy, insanların bir araya gelip edebi sohbetler yapabileceği bir mahalle konağı şeklinde hizmete sunulacağını belirtti.

Ulusoy, şunları kaydetti:

'Bu üçlü projelerimizin tamamlanması noktasında, firma yetkilileri 1yıl içerisinde bu binaları tamamlama konusunda istekli durumda. Proje noktasından bugüne kadar restorasyon sanatının ilkelerine uygun davranılmaya çalışıldı. Uygun şekilde restore edilen eserlerin, ilçenin turizmine ve kültürünekatkı sunabilmesi, uzun süre yaşayabilmesi açısından bu yapılara işlev kazandırılması hedeflendi. Bu tesislerin belediyetarafından işletilmesiyle daha uygun fiyatlarla daha kaliteli hizmet sunulması amaçlanmaktadır.'
Kaynak: AA