İşçiler Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Keçiören Belediyesi İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi mobil sağlık aracı ile çalışanları rutin sağlık muayenesinden geçirdi.

İşçiler Sağlık Kontrolünden Geçirildi
İş sağlığı ve güvenliği konusunda son derece hassas olan Keçiören Belediyesi 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun gerektirdiği çalışmalar kapsamında, Ovacık yerleşkesinde tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta çalışan personele sağlık taraması yaparak önceliğin insan hayatı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Solunum fonksiyon testi, akciğer grafisi, odyometri testi gibi bir dizi kontrolden geçen çalışanların ayrıca kan alma işlemleri de gerçekleştirildi.

Yapılan sağlık muayeneleri ile çalışanların yaptıkları işlere uygun olup olmadıkları belirlenirken, gerekli görülen durumlarda daha kapsamlı tetkikler için çalışanlar meslek hastalıkları hastanesine sevk ediliyor. Her sene düzenli olarak yapılan uygulama ile ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "İş sağlığı ve güvenliği kapsamında özellikle tehlikeli işlerde çalışan personelimizin sağlık kontrollerinin aksatılmaması hususunda gereken tedbirleri alıyoruz." dedi.

Kaynak: İHA