Hem Beslendiler, Hem Eğlendiler

Menteşe Dumlupınar İlkokul öğrencilerinin ‘Beslenebilirim’ etkinliği kapsamında Kışla parkında düzenlenen etkinlikte çocuklar hem beslenmenin önemini öğrendi, hem de eğlendi.

Hem Beslendiler, Hem Eğlendiler
Öğrencilere kuru baklagillerin beslenmedeki önemi İl Müdürlüğü personeli Selma Erez tarafından anlatılırken, baklagillerin büyümedeki önemine değinildi ve çocukların daha fazla tüketmesi tavsiye edildi. Börülce ile ilgili çeşitli yemeklerin yendiği etkinlikte bal ve balığın önemine de anlatıldı. Beslenmenin ardından dans eden çocuklar bol bol oyun oynadı.

Öğrencilerle başka gün yapılan teknik gezide ise tarla ziyaretleri gerçekleşti. Milas İlçesi Derince Mahallesinde çilek, biber, mısır, tritikale, hıyar ve börülce tarlaları ziyaret edilerek, İl Müdürlüğü personeli Ünal Yılmaz tarafından öğrencilere teknik bilgi verildi.

Ayrıca portakal bahçesinden dalından portakal, çilek tarlasından çilek toplayan çocuklar dalından meyve yemenin sevincini yaşadı. Doğada yürüyüş yapan çocuklar birçok endemik bitkiyi görme fırsatı buldu. Tarladan sofraya gıdaların hikâyesini teknik personelden ve çiftçilerden duyan çocuklar bu nimetleri sunan toprağa sahip çıkacaklarını ve çiftçiliğe olan saygınlıklarının arttığını söylediler.
Kaynak: İHA