GÜNCELLEME 2 - Balıkesir'de Bebeğin Öldürülüp Denize Atıldığı İddiası

Bandırma'da yaklaşık 3,5 ay önce bir günlük erkek bebeğin boğularak cesedinin denize atıldığı iddiasıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden, bebeğin annesi ve teyzesi tutuklandı Bebeğin, annesi ve teyzesi tarafından öldürüldüğü iddia edildiADLİ SÜREÇ GÜNCELLENDİ.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir günlük bebeğin yastıkla boğulup cesedinin denize atıldığı iddiasına ilişkin gözaltına alınan 4 kişiden, bebeğin annesi ve teyzesi tutuklandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, dün gözaltına alınan, öldürülen bebeğin annesi Esra Ö. (21) ve ikizi Kübra Ö'nün (21) ifadeleri doğrultusunda soruşturmayı genişletti.

Bebeğin babası olduğu belirtilen Cengiz B. (24) ile ikizler Esra Ö. ve Kübra Ö'nün annesi H.Ö. de gözaltına alındı.

Erkek bebeğin, doğumdan bir gün sonra ikizler tarafından yastıkla boğularak çanta içinde denize atıldığı ileri sürüldü.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Esra Ö. ve Kübra Ö, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Cengiz B. ve H.Ö. ise serbest bırakıldı.

Denizdeki bebek cesedi arama çalışmaları, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şube Müdürlüğünden gelen su altı ekibince sürdürülüyor.

Toplum Sağlığı Merkezi görevlilerinin, 14 Ocak'ta ilçede özel bir hastanede doğan Esra Ö'nün bebeğinin aşıya getirilmemesinden şüphelenmesi ve ihbarı üzerine Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Olayla ilgili anne Esra Ö. ve ikizi Kübra Ö. gözaltına alınmıştı. Bebeğin cesedinin bulunması için denizde arama çalışmaları başlatılmıştı.

Kaynak: AA