Genç Akademisyene Prestijli Ödül

Geçen yıl, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından ‘Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı’ ödülüne layık görülen Yaşar Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gizem Arıkan, bu yıl da Bilim Akademisi tarafından yürütülen ’Genç Bilim İnsanları Programı (BAGEP) 2016’ ödülünün sahibi oldu.

Genç Akademisyene Prestijli Ödül
2011 yılından bu yana başarılı genç bilim insanlarını desteklemek amacıyla faaliyetlerde bulunan Bilim Akademisi, bu yıl BAGEP 2016 ödülleri çerçevesinde 48 akademisyene iki yıl için yıllık 10 bin liralık burs desteği sağladı. 250 başvuru arasından ödüle layık görülen Yaşar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gizem Arıkan, son altı yıldır sürdürdüğü akademik çalışmalarında bireylerin siyasi tutum ve davranışlarını etkileyen psikolojik süreci incelediğini söyledi.



AZ SAYIDAKİ AKADEMİSYENDEN BİRİ

Türkiye’de iki ödül alan az sayıdaki akademisyenden biri olan Doç. Dr. Arıkan, “Yapmış olduğum çalışmalarda dindarlığın çeşitli boyutları ile siyasi tercihler arasındaki ilişkiyi ele aldım. Bu yönüyle araştırmalarım dindarlığı tek boyutlu bir tecrübe olarak ele alan çalışmaların aksine yeni bir yaklaşım geliştirmektedir. Aynı zamanda dindarlığın farklı boyutlarının altında yatan psikolojik mekanizmaları da detaylı bir biçimde tanımlayarak araştırmaktayım. Yakın bir süredir de insanların sosyal eşitliğe yönelik tavır ve tutumlarını araştırıyorum. Bilim Akademisi, bu yıl 48 araştırmacıya ödül verdi. Benim de aralarında bulunduğum 10 araştırmacı ise sosyal bilimlerin farklı alanlarında çalışan kişiler oldu. İki prestijli ödülün sahibi olabilmek benim için gurur verici” dedi.

Kaynak: İHA