Bodrum'da Güvenlik Güçleri Sezon Öncesi Esnafla Bir Araya Geldi

Muğla’nın Bodrum ilçesinde güvenlik güçleri, ilçedeki gece kulübü işletmecileri ve turizmcilerle bir araya geldi.

Bodrum'da Güvenlik Güçleri Sezon Öncesi Esnafla Bir Araya Geldi
Bodrum İlçe Emniyet müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı turizm sezonu öncesi esnaflar ile bir araya geldi. Yaklaşık yüze yakın esnafın katıldığı toplantıda ilk olarak Terör konusu ele alındı. Özellikle Barlar sokağındaki güvenlik önlemleri için konuşan İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş şüpheli paketler ve terör eylemleri hakkında esnafı uyardı. Çantalarda kablo veya şüpheli bir şey görüldüğünde etrafta güvenlik önlemi alınmasına insanların oradan uzaklaştırılmasını ve güvenlik güçlerinin beklenmesini istedi. Terör örgütü üyelerinin önceden eylem yapacakları yerde keşif yaptığı ve donuk, şaşkın bir şekilde dolandığını da anlattı. Candaş, bu gibi durumlar da polise haber verilmesi gerektiğini vurgulayarak. Bunun için esnafın dikkatli olması konusunda uyardı. Candaş “güvenliğiniz açısında tüm kameralarınızı faaliyete geçirin. Görüntü kalitesini yükseltin. Görüntüleri kayıt altına alın ve şüpheli her durumu polise haber verin”dedi

BARLAR DİKKATLİ OLSUN

Bodrum’da bulunan gece kulübü işletmecilerinin daha dikkatli olmalarını dile getiren Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Candaş “Günde 15 bin kişinin geldiği Gümbet Barlar sokağı sakinlerinin dikkatli olması lazım. Orada oyalarlın olmaması gerekiyor. Bunun için biz tedbirimizi aldık. Sizlerde güvenliklerinizi uyarın. Çünkü orada olan bir olay tüm Avrupa ülkelerinde yayılıyor. Buda Türkiye’nin prestijini sarsıyor, ekonomisini sarsıyor”dedi.

Candaş, Bodrum’daki güvenliğin üst düzey olduğunu ifade ederek; “Gerek polis gerekse Jandarma sorumluk alanındaki esnaflarımızda bize destek vermesi gerekiyor. Güvenlik en fazla bizim asli işimiz olmakla beraber sizler açısından da önemli. Çünkü sizin iş hacminizin azalması yada artmasının en büyük öğelerden bir tanesi güvenlik. Bunun sağlanması lazım. Bugüne kadar bu güvenli ortamı sağladık. Bugüne kadar Bodrum’da güvensiz bir ortam olduğunu hiçbir zaman hissetmedik. Zaman zaman bir takım ufak tefek olaylar olmuştur ama kapasite bakımından Bodrum ile kıyaslanmayacak kadar çok küçük yerleşim yerlerinden daha azdır” dedi.

Kaynak: İHA