Bodrum'da Emniyetten 'Güvenlik Ve Asayiş' Toplantısı

Bodrum Emniyet Müdürlüğünce eğlence sektörü yetkililerine yönelik sezon öncesi bilgilendirme ve asayiş toplantısı düzenlendi Bodrum Emniyet Müdürü Candaş: 'Bugüne kadar tüm güvenlik önlemlerini en sıkı şekilde sağladık. Bodrum'da güvensiz bir ortamın olduğunu hiçbir zaman hissetmedim. Bundan sonra da olacağını düşünmüyoruz'

Bodrum Emniyet Müdürlüğünce, sezon öncesinde eğlence sektörü ile turistik işletmecilere yönelik 'güvenlik ve asayiş' toplantısı gerçekleştirildi.

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Bodrum Emniyet Müdürü Can Candaş, işletmecilerin özellikle insanların yoğun oldukları alanlara bırakılan şüpheli paketleri polise bildirmesini istedi. İşletme yetkililerinin güvenlik kameralarına yeterince önem vermediğini ifade eden Candaş, 'Daha mekanında kamera olduğundan haberi olmayan kişiler var. Bu sektördeki insanlar para kazanıyor, hiç olmazsa kendi güvenlik kameranızı aktif hale getirin.' dedi.

Candaş, özellikle eğlence sektörünün iş hacminin azalmasının ve yükselmesinin önemli ögelerinden birinin de güvenlik olduğuna değindi. Bunun sağlanması için emniyet olarak tüm çalışmaları yaptıklarını anlatan Candaş, şöyle konuştu:

'Bugüne kadar tüm güvenlik önlemlerini en sıkı şekilde sağladık. Bodrum'da güvensiz bir ortamın olduğunu hiçbir zaman hissetmedim. Kapasite anlamında Bodrum ile kıyaslanmayacak yerlerde çok daha fazla olaylar yaşandı ve oldu. Ama çok şükür bizde bugüne kadar böyle bir şey olmadı. Bundan sonra da olacağını düşünmüyoruz. Omuz omuza da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.'

Candaş, ilçe girişi başta olmak üzere, bazı mahallelerde MOBESE kamerası ve plaka tanıma sistemi sayısının artırılması konusunda da çalışma yaptıklarını vurguladı.

Eğlence mekanlarında yaşanan olumsuzluklara değinen Candaş, 'Geçen yıl göçmen konusu vardı ve Gümbet Barlar Sokağı ile tam olarak ilgilenemedik. Ama özellikle bu sezon bu bölgeye fazlasıyla önem verip çalışma yapacağız. Herkes yasal çerçeve içerisinde iş yapacak. Olumsuz bir durum yaşanmayacak.' diye konuştu.

Candaş, Gümbet mahallesine özellikle yabancı turistlerin yoğun olarak geldiğini belirterek, işletmecilerden bu konuda daha duyarlı ve hassas olmalarını istedi.
Kaynak: AA