Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğüne Ödül

Kurum, Dünya Sağlık Örgütünce '2016 yılı Dünya Sağlık Günü' teması olarak belirlenen 'diyabet' yarışmasında katıldığı fotoğrafla mansiyon ödülüne layık görüldü.

Bilecik Halk Sağlığı Müdürlüğü, Dünya Sağlık Örgütünce '2016 yılı Dünya Sağlık Günü' teması olarak belirlenen 'diyabet' yarışmasında mansiyon ödülü aldı.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, gazetecilere yaptığı açıklamada, hem sağlık hizmetlerindeki başarıları, hem de hafta ve gün kutlamalarındaki gösterdikleri performansla İl Halk Sağlığı Müdürlüğünün Sağlık Bakanlığınca düzenlenen diyabeti önleme, diyabetten korunma, tedavi ve komplikasyon konularını içeren fotoğraf yarışmasında mansiyon ödülü kazandığını söyledi.

Diyabetin önemli bir hastalık olduğunu belirten Vali Nayir, 'Hemen hemen her ailenin muhatap olduğu bir hastalık. Tedavisi var. Mutlaka personelimizin önerileriyle insanlarımızın hayatlarını mutlu yaşayabilecekleri durum var ama bunun farkındalığı önemli. Özellikle çocuk yaştaki diyabette farkındalık daha önemli. Diyabet hastalığıyla baş edilebiliyor, erken teşhisi önemli. Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışma, toplumda inşallah diyabet hastalığının daha erken teşhisi ve bunun farkındalığını ortaya çıkaracak.' diye konuştu.

İl Halk Sağlığı Müdürü Ömer Balcı da 81 in Halk Sağlığı Müdürlüğünün katıldığı yarışmada Bilecik Halk Sağlığı Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesinin 'mavi halka' fotoğrafıyla Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığınca mansiyon ödülüne layık görüldüğünü belirtti.

Balcı, katıldıkları fotoğrafla yarışmada diyabet bilinci oluşturmak tüm çabaları desteklemek, yeni aktivitelerle kamuoyunun dikkatini çekmek istediklerini aktardı.

Vali Nayir, Balcı'ya Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Daire Başkanlığı tarafından İl Halk Sağlığı Müdürlüğüne gönderilen bisikleti teslim etti.
Kaynak: AA