Bezmialem Valide Sultan Anılacak

Bezmialem Vakıf Gureba-i Müslimin Hastanesi kurucusu Bezmialem Valide Sultan, 2-8 Mayıs'ta düzenlenecek etkinliklerle anılacak.

Bezmialem Vakıf Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Sultan II. Mahmut'un eşi ve Sultan Abdülmecit'in annesi olan Bezmialem Valide Sultan'ı anmak için 2 Mayıs'ta 'Valide Sultanların İstanbul'daki Hayratları' fotoğraf sergisi Karaköy Tünel Girişi'nde gerçekleştirilecek.

Bezmialem Valide Sultan'ın Çemberlitaş'taki türbesi, 3 Mayıs'ta ziyaret edilecek. Sonrasında sultan tatlısı ikramı yapılacak. Aynı gün saat 11.30'da Marmaray Yenikapı İstasyonu'nda 'Valide Sultanların İstanbul'daki Hayratları' fotoğraf sergisi açılacak.

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in katılımıyla 4 Mayıs'ta Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde 'Valide Sultanlar ve Hayratları' konulu konferans düzenlenecek. 5 Mayıs'ta Prof. Dr. Arzu Tozduman Terzi, 'Bezmialem Valide Sultan ve Hayatı' konferansında konuşacak.

Anma haftasının beşinci gününde de Bezmialem Vakıf Üniversitesi Eyüp Sultan Yerleşkesi'nde sultan tatlısı ikramı yapılacak. Haftaya ilişkin sergi 8 Mayıs'a kadar sürecek.

Kaynak: AA