'Ateş-İ Aşkın Yolcuları' Adana'da Sahnelendi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü’nün 81 ilde gerçekleştirdiği "Ateş-i Aşkın Yolcuları" adlı tiyatro oyunu Adana Gençlik Merkezleri tarafından Adana’da sahnelendi.

'Ateş-İ Aşkın Yolcuları' Adana'da Sahnelendi
Seyhan Kültür Merkezi’nde sahnelenen İran’lı Azerbaycan Türk’ü, İslam Alimi ve Mutasavvıf Şems-i Tebrizi ve Mevlâna Celaleddin-i Rumi’nin yaşam hikayesini ele alan ‘Ateş-i Aşkın Yolcuları’ adlı oyunda "Mevlana’nın Şems’e kavuşmak için verdiği mücadeleyi" anlatıyor.

Yoğun ilgi gösterilen oyunu, Başbakanlık Müşaviri Murat Karakaya, Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü Bilim Sanat ve Kültürel Faaliyetler Dairesi Başkanı Feride Bitirim, ve Daire Başkanı Cemal Feridun Sofuoğlu, Adana Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, Seyhan Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Tosun, Yüreğir Gençlik Merkezi Müdürü Eyup Çelikoğlu, Sivil Toplum Kuruluşlarından temsilcileri, gençlik merkezi liderleri ve gönüllü üyeler katıldı.

40 kişiden oluşan Müstakil Sahne Sanatları ve Eğitimi Derneği oyuncuları tarafından sahnelenen oyun iki bölümden oluştu. Yaklaşık 2 saat süren ilahi aşk ve birliktelik temel vurgusunun yapıldığı oyun izleyiciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı. Oyunun sonunda Vali Yardımcısı Şükrü Çakır oyuncuları kutlayarak çiçek verdi. Daha sonra Ateş-i Aşkın Yolcuları oyuncuları Adanalı gençlerle anı fotoğrafı çekildiler.
Kaynak: İHA