Ankara Fütürizm İle Buluştu

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen “Ankara Fütürizm Semineri”nde geleceğin iş hayatından dijital transformasyona, 3D yazıcılardan teknolojik dijitalleşmeye onlarca konu ele alındı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde,“3D yazıcılar ve Teknolojik Dijitalleşme”, “3D yazıcılar ve sanayiye etkileri”, “Teknoloji-sosyal yaşam etkileşimi”, “Gelişen teknoloji sanayiye nasıl entegre edilebilir?” gibi birçok konu ele alındı.

GELECEĞİN İŞ HAYATI BU SEMİNERDE

Dr. Cenk Tezcan tarafından gerçekleştirilen “Geleceğin İş Hayatı” sunumunda, ortak akıl, paylaşım ekonomisi ve Access ekonomi başlıklarında dünya trendleri katılımcılara anlatıldı. SAICA Pack Ülke Müdürü Kaan Özkan ise “İş hayatında İnovasyon ve Dijital Transformasyon” bir sunum gerçekleştirdi. Özkan özellikle; inovasyon muhasebesi, I2 Innovative Intelligence ve dijital transformasyon için öncelikler gibi meraklıların ilgisini çeken konuları ele alırken, Atılım Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Göksel Durukaya konuya akademik bir bakış ile son yılların gözde konusu 3D yazıcılar konusunda merak edilenleri anlatacak. Durukaya, 3D/4D tarayıcıların, sanayi 4.0 yaklaşımının ve yapay zeka, robotik teknolojilerin sanayiyi nasıl dönüştürdüğünü örneklerle dinleyicilere sundu.

GELECEKTE TOPLUMSAL YAPI NASIL ŞEKİLLENECEK

Etkinlikte “Geleceğin toplumsal yapısı”, “Sosyal değişim ve dönüşümler” ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Ali Çağlar, “Nüfus ve Gelecek” başlıklı sunumunda geleceğin toplumsal yapısının nasıl şekilleneceğini, şimdiden yürütülmesi gereken politikaları anlattı. Programda son olarak, Gelecek Araştırmaları Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ali Türker geleceğin mega trendlerini, trendlerin ekonomik ve sosyal etkilerini paylaştı.
Kaynak: İHA