Afyonkarahisar'da İlk Köprülü Kavşak Hizmete Girdi

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından şehir içi trafiğini rahatlamak amacıyla yapılan köprülü kavşak hizmete girdi.

Yapım çalışmaları altı ayda tamamlanan Turgut Özal Bulvarı-Kocatepe Mezarlığı köprülü kavşak düzenlemesi, kurban kesilerek ve dualar edilerek hizmete açıldı.

Resmi açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afyonkarahisar’a gerçekleştireceği ziyaret çerçevesinde toplu açılış programıyla yapılacak köprüde ilk araç sürüşünü Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban yaptı.

Burada köprünün yapımıyla ilgili açıklamalarda bulunan Çoban, Afyonkarahisar Belediyesinin tarihinde ilk defa bir köprülü kavşak inşa ettiğini belirtti.

Çoban, köprülü kavşağın sadece köprü bölümü için 6 milyon lira harcadıklarını söyledi.

Kavşak düzenlemeleri, alt-üst temel ve aslfatlama çalışmalarıyla birlikte toplam harcamanın 7 milyon lirayı bulduğunu kaydeden Çoban, tüm bu harcamayı Afyonkarahisar Belediyesinin kendi öz kaynaklarıyla hiçbir yerden kredi kullanmadan, borçlanmadan ve Afyonkarahisar'ın geleceğini ipotek altına almadan yaptığını vurguladı.

Köprüye verilecek isimle ilgili de açıklama yapan Çoban, Türkiye'nin eski Başbakanlarından Milli Görüş Lideri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın ismini vermeyi düşündüklerini ifade etti.

Bu konuyu 2 Mayıs'ta yapılacak belediye meclisi mayıs ayı toplantısında teklif maddesi olarak görüşeceklerini kaydeden Başkan Çoban, oy birliğiyle alınacak bir kararla merhum Erbakan'ın isminin köprüye verileceğine inandığını ifade etti.

Kaynak: AA