Afyonkarahisar'da BİGEM İşbirliği Protokolü

Zafer Kalkınma Ajansının bölgesinde kurulacak Bölgesel İnsan Kaynakları Merkezince (BİGEM) yürütülecek aktif işgücü piyasası politikasıyla bölgesel paydaşlarla KOBİ'lerin kapasiteleri geliştirilecek, insan kaynaklarına daha fazla yatırım yapılacak.

Afyonkarahisar'da Bölgesel İnsan Kaynakları Merkezi (BİGEM) kurulması için işbirliği protokolü imzalandı.

Bir otelde düzenlenen imza töreninde konuşan Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Uşak Valisi Ahmet Okur, AB tarafından sağlanan 3 milyon 600 bin lira kaynağın ZEKA vasıtasıyla işgücü verimliliğinin ve kalitesinin arttırılması için kullanılacağını söyledi.

Okur, proje kapsamında 1,5 yıl verilecek eğitimle bölgede vasıflı elaman yetiştirileceğini anlattı.

AB Türkiye Delegasyonu Birinci Katip Mali İşbirliği Altyapı Sosyal ve Bölgesel Projeler Bölüm Başkan Yardımcısı Vivre Vimpari de protokolü yapılacak projenin bölge için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Vivre Vimpari, bölgedeki işletmelerin büyük çoğunluğunun nitelikli insan gücüne ihtiyacı dikkate alındığında projenin ilk ve en önemli çıktısının BİGEM'in kurulması olduğunu aktardı.

BİGEM'in uygulayacağı aktif işgücü piyasası politikası sayesinde bir yandan bölgesel paydaşlarla KOBİ'lerin kapasitelerinin geliştirileceğini kaydeden Vimpari, diğer yandan da bölgede insan kaynaklarına daha fazla yatırım yapılması konusundaki farkındalığın arttırılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından ZEKA bölgesinde bulunan illerdeki üniversiteler, ticaret ve sanayi odaları, organize sanayi bölgeleri, çalışma ve iş kurumu il müdürlükleri, kaymakamlıklar, sendikalar ve belediyeler arasında protokol imzalandı.

Törene Afyonkarahisar Valisi Hakan Yusuf Güner, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya ve Hatice Dudu Özkal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkan Vekili Burak Çağatay Doğan katıldı.

Kaynak: AA