27. Ankara Uluslararası Film Festivali

Başkentte, festival kapsamında yönetmenliğini Türkan Şoray'ın yaptığı 'Uzaklarda Arama' filmi için özel gösterim yapıldı.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfınca organize edilen 27. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında yönetmenliğini Türkan Şoray'ın yaptığı 'Uzaklarda Arama' filmi için özel gösterim yapıldı.

Türkan Şoray, senaryosu Onur Ünlü'ye, yapımcılığı Yağmur Ünal'a ait filmin Büyülü Fener Sineması'ndaki gösterimini Ankaralılarla izledi.

Gösterim sonrasında Şoray ve filmin oyuncuları Sevda Erginci ile Serkan Şenalp, sinemaseverlerle bir araya gelerek, söyleşi yaptı.

Söyleşinin ardından gazetecilere açıklama yapan Şoray, Ankara Uluslararası Film Festivali'nin önemine değinerek, festivalde yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Festivalin, Ankaralı sanatseverlerin desteği ile bugünlere geldiğini belirten Şoray, şöyle konuştu:

'Festivalin yıllardır Türk sinemasına büyük hizmetleri oldu. Bu festivale manevi bir bağlılığım da var çünkü 4 kez festival kapsamında festivalin sahnelerinde oldum, onur ödülüne layık görüldüm. Festivalde unutulmaz anılarım var. Uluslararası bir festival olması, her yıl biraz daha büyümesi ve etkinliğinin artması beni çok mutlu ediyor, her zaman bu festivalin yanındayım.'

Şoray, sevenleriyle fotoğraf da çektirdi.

Kaynak: AA