Zile Sakin Şehir Olma Yolunda

Belediye Başkanı Vidinel: 'Zile, Anadolu'da otantik yaşam kültürü somut ve somut olmayan kültürel mirasıyla sakin şehir olmayı hak eden bir ilçedir'.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), 7 bin yıllık tarihi ve yaşam kültürüyle Anadolu'nun en eski yerleşimlerinden olan Zile'yi sakin şehir (cittaslow) adayı olarak belirledi.

Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, yaptığı açıklamada, Zile'nin Roma döneminden kalan kalesi, Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait kamu yapıları, çarşı, mahalle, hamam ve arasta kültürüyle yaşayan yapısının sakin şehir kriterlerini karşıladığını söyledi.

İlçelerinin sakin şehre aday gösterilmesinden dolayı mutlu olduğunu belirten Vidinel, 'Zile, Anadolu'da otantik yaşam kültürü somut ve somut olmayan kültürel mirasıyla sakin şehir olmayı hak eden bir ilçedir. Bu amaçla cittaslow’un 71 kriterinin fazlasını Zile içerisinde barındırmaktadır. OKA'nın Zile'yi sakin şehre aday göstermesiyle birlikte çalışmaya başladık. Tarihi dokunun yoğun olduğu bölgelerde planlama ve restorasyon çalışmalarımıza devam ediyoruz. Zile keşfedilmeyi bekleyen gizemli saklı bir Anadolu kentidir.' dedi.
Kaynak: AA