'Uluslararası Kataliz Konferansı' Başladı

BTÜ'nün ev sahipliğinde yapılan konferansa, Almanya Başbakanı Merkel'in eşi Prof. Dr. Sauer de katılıyor

İstanbul Üniversitesi ve Kataliz Derneği iş birliğiyle Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Kataliz Konferansı, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in eşi Prof. Dr. Joachim Sauer'in de katılımıyla başladı.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, üniversitenin Yıldırım Yerleşkesi'ndeki konferansın açılışında yaptığı konuşmada, dünyanın farklı noktalarından pek çok değerli bilim insanını bir araya getiren bu anlamlı organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Karademir, 30 Nisan'a kadar sürecek toplantıların Türkiye için yararlı olacağını belirterek, 'Bir bilim ve araştırma üniversitesi olarak bu tür organizasyonlara kendini bilimsel açıdan geliştirmeyi hedefleyen akademik kadromuz ve onların yetiştireceği genç beyinlere katkı sağlayacak bilimsel çalışmaların herkese fayda sağlamasını temenni ediyorum.' dedi.

Açılışın ardından İngilizce konuşmaların yapıldığı oturumlar, basına kapalı gerçekleştirildi.

Sürdürülebilir enerji ve alternatif yakıtlar için katalizörler, yenilenebilir kaynakların dönüşümü, hava ve su kirliliği kontrolünde kimyasal metotlar, petrol rafinasyonu ve petrokimyada yeni katalitik yaklaşımlar gibi günlük hayatı etkileyen konuların ele alındığı kongreye, Prof. Dr. Joachim Sauer'in yanı sıra Prof. Dr. Fabrizio Cavani, Prof. Dr. Ümit Özkan, Dr. Volkan Değirmenci, Yrd. Doç. Dr. Alper Uzun konuşmacı olarak katılıyor.
Kaynak: AA