Şehitlerin İsimleri Asırlık Projede Yer Alacak

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen, projesi 2. Abdülhamid zamanında çizilen 600 kilometre uzunluğundaki KaradenizAkdeniz Yolu'nda yer alan tünellere şehitlerin isimleri verilecek Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz:'İnşallah her bir tünelimizin önünde şehitlerimizin isimleri yer alacaktır'

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilen, projesi ise 2. Abdülhamid zamanında çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'ndaki tünellere şehitlerin isimlerinin verileceği bildirildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz-Akdeniz Yolu projesinin tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Projede ilk etabın ocak ayında açıldığını, yolun kalanının ise 2017 yılı içerisinde açılmasının hedeflendiğini belirten Yılmaz, yol güzergahındaki 25 tünele şehit adlarının verilmesi için çalışma başlattıklarını dile getirdi.

Başkan Yılmaz, son dönemde yaşanan terör saldırılarında Ordulu 6 asker ve polisin şehit düştüğünü anımsatarak, 'Bu şehitlerimizin isimlerini bir süre önce kentin önemli cadde ve bulvarlarına vermiştik. Şimdi geçmiş yıllarda şehit olan asker ve polislerimizin isimlerini Karadeniz-Akdeniz Yolu güzergahında yer alan tünellere vermeyi hedefliyoruz.' dedi.

Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi'nin devlet yatırımı olduğunu ifade eden Enver Yılmaz, 'Bu çerçevede Ordu-Mesudiye arasındaki 25 tünelin her birine şehitlerimizin ismini vereceğiz. İnşallah önümüzdeki ilk meclis toplantısında şehitlerimizin isimlerini belirlemek suretiyle konuyu Karayolları Bölge Müdürlüğüne, Bölge Müdürlüğü de Genel Müdürlüğe götürmek suretiyle son karar verilecektir.' diye konuştu.

Yılmaz, alınan kararın şehitlerin manevi huzuruna duydukları saygının gereği olduğunu vurgulayarak, 'Bu şehitlerimiz bu vatan ve millet uğruna canlarını feda etti. Onların canlarıyla mücadele yaptıkları bu ortamda bizlerin en azından manevi huzurlarına saygı gösterebilecek küçük de olsa bu tür icraatlara imza atmamız lazım. Resmi altyapısı hazır gibi. Ordulu hemşehrilerimizin bu yönde bize çok ciddi talepleri olmuştur. İnşallah her bir tünelimizin önünde şehitlerimizin isimleri yer alacaktır.' ifadesini kullandı.

- Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi

Yaklaşık 500 milyon lira tutarındaki yaklaşık 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu, Karadeniz’in kapısını, Ordu-Sivas-Kayseri-Kahramanmaraş-Adana üzerinden Akdeniz'e açacak. Yol projesiyle 120 kilometrelik Ordu-Mesudiye Karayolu 30 kilometre kısalarak 2,5 saatten 1 saat 15 dakikaya, Ordu-Sivas arası ulaşım ise 2,5 saate düşecek.

Projenin Ordu etabında 370 metre uzunluğunda viyadük ile 30 kilometre uzunluğunda 25 adet tünel bulunuyor. Proje, Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez dile getirilmiş, projesi ise 2. Abdülhamid zamanında Fransızlara çizdirilmişti.
Kaynak: AA