Ortodoks Kilisesi Yetkilileri Eş Başkan Mutlu'yu Ziyaret Etti

İçel Rum Ortodoks Kilisesi ruhani liderleri ve Tomris Nadir Mitri Kilisesi Vakfı yönetim kurulu üyeleri, Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu’yu ziyaret etti.

Ortodoks Kilisesi Yetkilileri Eş Başkan Mutlu'yu Ziyaret Etti
Rum Ortodoks Kilisesine bağlı cemaatin ruhani lideri Coşkun Teymur, Tomris Nadir Mitri Kilisesi Vakfı Başkanı Cem Altıniş ve vakıf yöneticileriyle birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, İçel’in özellikle farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği bir dokuya sahip olduğunu söyledi.

Teymur, “Farklı inanç ve kültürlerle bir arada olmak bizim için büyük bir şans ve mutluluktur. İçel’deki hoşgörülü yaşam ortamından Ortodoks cemaati olarak çok memnunuz. Bu huzur ortamının tüm yurt sathına yayılmasını da yürekten diliyoruz. Biz barış ve kardeşliğe ilişkin umudumuzu hiç kaybetmiyoruz. İnşallah Rabbimiz bu tür hasletlerin sona ermesi için herkesin kalbine iyi duygular gönderir” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, İçel’deki Ortodoks camiasının korunması ve güçlenmesi gereken bir toplum olduğunu belirtti.

Mutlu, “Bugün kendi coğrafyamızda yaşanan bütün kötü olayların daha fazla ilerlemeden bir son bulmasını temenni ediyoruz. Ancak bu günlerin sona ermesi için de her birimizin biraz kafa yorması gerekiyor. Toplumun değişmesi, dönüşmesi, birbirini anlaması ve empati kurması gerekiyor. Elbette ki, burada siyaset kurumuna büyük işler düşüyor. Bu açıdan yerel siyaset açısından bir sorun görmüyorum. Aksine Türkiye genel siyasetinin barış üzerine kurulması gerekiyor. Kardeşlik kavramını doğru tanımlamak gerekiyor. Kardeşlik biraz da eşitliktir. Kardeşler arasında kavga olur, ama kardeşlerin biri diğerini sürekli döverse, diğer kardeş buna ’dur, artık yeter’ diyecektir” şeklinde konuştu.

Ziyaretçi heyet konuşmaların ardından Eş Başkan Mutlu’ya, Ortodoks Kilisesi Kadınlar Komitesinin hazırladığı Paskalya Bayramının sembolü renkli yumurta, paskalya çöreği ve pastalardan oluşan bir sepeti takdim ettiler.
Kaynak: İHA