Ordu'da Çiftçilere Eğitim Verildi

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ünye'nin Saca Mahallesindeki bir fındık bahçesinde iyi tarım uygulamaları kapsamında çiftçilere eğitim verildi.

Ordu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Ali Kemal Gür tarafından verilen eğitimde, çiftçilere çeşitli konular anlatıldı.

Gür, burada yaptığı konuşmada, fındık entegre mücadele yönteminin kimyasal, biyolojik, kültürel olmak üzere mücadele yollarının birlikte kullanarak fındık bahçelerindeki zararlıların yoğunluğunu asgariye indirmek olduğunu söyledi.

Fındık kozalağıyla en iyi mücadele yönteminin kozalakları toplayıp yere atmak olduğunu belirten Ali Kemal Gür, 'Kozalakların yere atın, toplayıp yakmayın, çünkü onun içinde faydalı böcekler var, o zararlıları yiyen faydalı böcekler var. Bunları koruyalım ki o kozalak akarları azalsın' diye konuştu.

Gür, çevreye zarar vermemeye dikkat etmek gerektiğini ve kimyasal mücadele ve desteğin son çare olarak düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Bahçede otların temizliği ve budamanın da itinayla yapılması gerektiğini vurgulayan Gür, bahçenin ne kadar bakımlı olursa hastalıklara ve zararlılara karşı o kadar dayanıklı olabileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA