Muratpaşa Ve Gagavuzya Arasında Dostluk Köprüsü

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Türk dünyası ülkelerinden Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’nde incelemelerde bulundu.

Muratpaşa Ve Gagavuzya Arasında Dostluk Köprüsü
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Meclis Üyeleri Yener Altıntaş, Ali Kuş, Mimar Sinan Özkan, Hüseyin Erşin, Mustafa Taşbaş ve İzzet Sultanyar davetli olarak gittikleri Moldova’ya bağlı Türk dünyası ülkelerinden Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’nde ziyaretlerini sürdürüyor. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Gagavuzya Cumhuriyeti başkenti Komrat şehrinin Belediye Başkanı Sergey Anastasov ve Çadır-Lunga Belediye Başkanı Anatolii Topal’ı da ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

SOSYAL VE KÜLTÜREL İŞBİRLİĞİ

Başkan Uysal, Komrat Belediye Başkanı Anastasov ve Çadır-Lunga Belediye Başkanı Topal’la yaptığı görüşmelerde, sosyal, kültür ve diğer alanlarda işbirliğine gidilebileceğini belirtti.

Başkan Uysal, Atatürk Kütüphanesi, Süleyman Demirel Lisesi ve heykeli gibi özel yapılarla Türkiye ile bağlarını koparmayan Gagavuzlar’ın, modern teknikleri kullanarak tarımda büyük bir sıçrama yapabileceklerini söyledi.

Başkan Uysal, Antalya ile Gagavuzya arasında dostluk köprüsü kurularak, sosyal ve kültürel işbirliğinin arttırılmasını arzuladıklarını ifade etti.

Kaynak: İHA