Melih Gökçek şehidin vasiyetini yerine getiriyor

Uzman Çavuş Süleyman Kul’un, “Şehit olursam, yayla yolunda adıma çeşme yapın, üzerine de ’Şehitler Ölmez, Vatan bölünmez’ diye yazın" şeklindeki vasiyetinin yerine getirilmesi için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek harekete geçti.

Melih Gökçek şehidin vasiyetini yerine getiriyor
Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin bombalı saldırısı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Süleyman Kul'un, “Şehit olursam, yayla yolunda adıma çeşme yapın, üzerine de 'Şehitler Ölmez, Vatan bölünmez' diye yazın' şeklindeki vasiyetinin yerine getirilmesi için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek harekete geçti. Gökçek, şehidin ailesine de bir ev yapılacağını bildirdi.

Giresun'un Yağlıdere ilçesine bağlı Sınır köyünde toprağa verilen Şehit Uzman Çavuş Süleyman Kul'un günlüğü arasından çıkan vasiyetinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i duygulandırdığı bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Giresun Valisi Hasan Karahan ve Şehit Süleyman Kul'un ailesiyle temasa geçerek, Başkan Gökçek'in şehidin vasiyetini yerine getirmek istediğini bildirdi.

Giresun Valiliği ve Şehit Kul'un ailesinin, Başkan Gökçek'in önerisini olumlu karşılamaları üzerine, Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri harekete geçti. Büyükşehir Belediye ekipleri Şehit Süleyman Kul'un vasiyetinin bulunduğu Yağlıdere ilçesi yayla yolunda fizibilite çalışmaları yaparak çeşmenin yapımına başlayacaklar.

Başkan Gökçek ayrıca yapılan görüşmeler sonucunda şehidin ailesinin maddi durumunun iyi olmadığının öğrenildiğini, bu nedenle şehit ailesine Yağlıdere Kaymakamlığı'nın göstereceği ve ailenin istediği bir bölgede ev yapılacağını da kaydetti.

Kaynak: İHA