Medet Önlü Cinayeti Davası

Cumhuriyet Savcısı, Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Önlü'nün öldürülmesiyle ilgili, biri Rus uyruklu 9 kişinin yargılandığı Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya ilişkin mütalaasını sundu Mütalaada, sanık Murat Aluç'un 'tasarlayarak öldürme' suçundan 'ağırlaştırılmış müebbet hapisle' cezalandırılması talep edildi

Kamuoyunda 'Medet Ünlü' olarak tanınan Çeçenistan İçkerya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Medet Önlü'yü, mayıs 2013'te öldüren Murat Aluç'un, 'tasarlayarak öldürme' suçundan 'ağırlaştırılmış müebbet hapisle' cezalandırılması talep edildi.

Cumhuriyet Savcısı Yasemin Banu Aksoy, Önlü'nün öldürülmesiyle ilgili, biri Rus uyruklu 9 kişinin yargılandığı Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaya ilişkin mütalaasını sundu.

Aksoy, sanık Murat Aluç'un Medet Önlü'yü tasarlayarak öldürme suçundan 'ağırlaştırılmış müebbet' ve 'ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkındaki kanuna muhalefet' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Ayrıca Aksoy, sanıklar Rızvan Ezbulatov ve Ömer Petek'in savunmalarının alınamamış olması nedeniyle davanın sürüncemede kalmaması için haklarında açılan davanın ayrılmasına karar verilmesini istedi.

Sanıklar İbrahim Şimşek ve Mehmet Ali Cömert'in, üzerilerine atılı 'tasarlayarak adam öldürme' suçunu işlediklerine dair yeterli delil elde edilemediğinden ayrı ayrı beraatlerini isteyen Aksoy, sanıklar hakkında 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçundan ayrıca suç duyurusunda bulunulmasını talep etti.

Mütalaada, sanıklar Hakan Şimşek, Ömer Şimşek, Mehmet Kara ile Cihan Çetinkaya'nın, üzerilerine atılı suçları işlediğine dair somut ve yeterli delil elde edilemediğinden ayrı ayrı beraatlerine karar verilmesi istendi.

- İddianame

İddianamede, tutuklu sanık Murat Aluç hakkında, Medet Önlü'yü tasarlayarak öldürmek suçundan 'ağırlaştırılmış müebbet', ruhsatsız tabanca bulundurmaktan da 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Ezbulatov'un, Aluç'u cinayete azmettirmek suçundan 'ağırlaştırılmış müebbet', ruhsatsız tabanca bulundurmaktan ise 3 yıla kadar hapsinin istendiği iddianamede, sanıklardan Petek, Cömert ve İbrahim Şimşek'in 'cinayete yardım' suçundan 20'şer yıla, Hakan Şimşek, Ömer Şimşek, Mehmet Kara ve Cihan Çetinkaya'nın 'suçluyu kayırmak' suçundan 6 yıl 3'er aya kadar mahkumiyetleri talep ediliyor.

Sanık Aluç, ilk celsedeki savunmasında 'Medet Önlü'yü ben öldürdüm' demiş, cinayeti Ezbulatov'un azmettirmesiyle ve verdiği tabancayla işlediğini öne sürmüştü.

İddianamede, Ezbulatov'un cinayetten sonra havayoluyla İstanbul'dan Moskova'ya hareket ettiği de belirtiliyor.

Kaynak: AA