Manisa Büyükşehir Belediyesi'den Evde Bakım Hizmeti

Manisa Büyükşehir Belediyesi, yeni bir hizmeti daha hayata geçirerek yaşlı ve kimsesizlere yönelik evde bakım hizmeti vermeye başladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi'den Evde Bakım Hizmeti
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ihtiyaç duyduğu anlarında yanlarında olarak daha huzurlu ve mutlu bir hayat geçirmesini sağlıyor. Yaşlı, kimsesiz ve kronik hastalığa bağlı sıkıntıları olan vatandaşlara yönelik Evde Bakım Hizmetleri Birimi kuran Manisa Büyükşehir Belediyesi, uzman bir kadro ile vatandaşların daha sağlıklı ve mutlu bir hayat geçirmesini sağlıyor. 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 psikolog, 1 diyetisyen, 1 fizyoterapist, 2 hemşire, 2 hemşire yardımcısı, 6 evde bakım elemanı ve 2 büro personeli ile uzman bir kadrodan oluşan evde bakım hizmet personeli, Manisa’da yaşayan 70 yaş ve üzeri uzun süreli bakıma ihtiyacı olan hasta ve yaşlılara, gelir seviyesi düşük veya herhangi bir geliri olmayan ihtiyaç sahipleri, kimsesiz, yardıma muhtaç ve kısa süreli hemşirelik hizmetlerine gereksinim duyan ihtiyaç sahiplerine hizmet verecek.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün desteği ile Manisalı vatandaşların her an yanlarında olduklarını ve sosyal belediyecilikte yeni bir dönem başlattıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, “Dünyada ve ülkemizde yaşam süresinin uzaması ile yaşlı nüfus artmış ve buna bağlı olarak kronik hastalıkların tedavisi uzun süreli olmuştur. Sağlık kurumlarından taburcu olduktan sonra evdeki bakımların nasıl olacağı konusunda ve herhangi bir hastalığı olmasa dahi özel ihtiyaçlarını karşılayamamalarından kaynaklı sıkıntılar yaşayan yaşlı ve kimsesizlere hizmet verilmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda vatandaşlarımızın yanında olmak amacıyla evdeki bakımlarının güvenli ve sağlıklı bir ortamda yapılmasını sağlamak üzere uzman bir kadroyla Evde Bakım Hizmetleri Birimi kurduk. ’Büyükşehir Evinizde’ sloganıyla yola çıktığımız bu hizmet, vatandaşımızın her an yanında olduğumuzun, ihtiyaçlarının karşılanması noktasında sınırsız hizmet anlayışına sahip belediyecilik bilinciyle hareket ettiğimizin en önemli göstergesidir. Sosyal Belediyecilik bilinciyle çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi’nin Manisalılara sunacağı evde bakım hizmet biriminin tüm halkımız için hayırlı olması temenni ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA