Kırşehir'de ÇATAK Kapsamındaki Araziler Genişletildi

Kırşehir'de Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK) kapsamındaki arazilerin genişletildiği bildirildi.

AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Salih Çetinkaya adına yapılan yazılı açıklamada, ÇATAK kapsamında Kırşehir'de koruma altına alınan arazilerin bin dekar genişletildiği belirtildi.

Kırşehir'de 26 bin dekar alanın bu zamana kadar koruma altında bulunduğu kaydedilen açıklamada, bu kapasitenin bin dekar arttırılarak 27 bin dekara çıkartıldığı aktarıldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Seyfe Gölü çevresi ve Delice Irmağı çevresindeki alanlar koruma amaçlı olarak program kapsamında bulunuyor. ÇATAK kapsamında çalışmalarımız neticesinde eklenen bin dekarlık kotayla Çiçekdağı ilçesi de faydalanacak. ÇATAK kapsamında 3 ayrı kategoride uygulanan işleme göre arazilerde nakit destekleri de verilecek. Geçtiğimiz yıllarda Çiçekdağı, proje kapsamında verimli bir performans göstermişti. Halihazırda ihtiyaç duyulması nedeniyle Kırşehir'e sağlanacak ek kota Çiçekdağı ilçemize verilecek. ÇATAK özellikle Seyfe Gölü gibi eşsiz bir güzelliğe sahip alanlar için ve Kırşehir için önemli bir uygulama. Kotamızın arttırılarak kentin doğal ekosisteminine sağlanan koruma kalkanının güçleneceğini tahmin ediyoruz.'

Kaynak: AA