Kaya, Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Adaylığını Açıkladı

Mali Müşavir Semai Kaya, yaklaşana Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) genel kurulu öncesi başkan adaylığını açıkladı.

Kaya, Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkan Adaylığını Açıkladı
Konu ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Kaya, Ülke ekonomisinden, ticari hayata, sosyal güvenlikten, vergi sistemine kadar geniş yelpazede kamu kurum ve kurumlarına hizmet ederek, Türkiye genelide 101 bin üyesi, kentte ise 600’e yakın üyesi ve stajyeri bulunan ASMMMO başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Kaya adaylığı ile ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“ASMMMO’nun kuruluşundan itibaren oda başkanlığı görevini yaklaşık 26 yıldır sürdürmekte olan başkanımızın 3568 sayılı yasa gereği 2 dönem görevine ara vermesi gerektiğinden dolayı birçok meslek mensubumuzun, arkadaşımızın eş ve dostlarımızın tarafıma göstermiş olduğu büyük desteği, aday olmama sebep oldu. Oda başkanımızın 26 yıldır yapmış olduğu hizmetler camiamız tarafından yakinen bilinmekte ve takip edilmektedir. Öz verili çalışmalarından dolayı bir oda üyesi olarak kendisine teşekkürlerimi sunarım.

Siyasi birikimimiz ve meslekteki tecrübemizi birleştirerek, meslektaşlarımıza daha iyi hizmet yapmak için yola çıktık. Meslektaşlarımızın şahsıma gösterdiği teveccüh ve birlikteliği bizleri son derece memnun etti. Bu vesile ile ASMMMO aday olduğumu açıklıyorum. Birikimlerimizi ve tecrübelerimizi meslektaşlarımızın sorun ve taleplerine çözüm bulma yolunda harcayacağız. Bazı kesimlerin siyasi bir kimliğimizin olması hasebiyle işe siyaset karıştırmaya çalıştıklarını duydum ve buna çok üzüldüm. Benim için biraz önce bahsettiğim gibi mensubu olmaktan gurur duyduğum, rızkımı temin ettiğim mesleğim ve meslektaşlarım her şeyden önce gelir.

Camiamızın sesini en yüksek platformlarda bile dile getirmek için sorun ve düşüncelerimizi, taleplerimizi en etkili ağızlara, makamlara iletmek için tüm imkanlarımı seferber edeceğiz. İlimizde tüm resmi daireler, sivil toplum örgütleri ile işbirliği ve koordinasyon içinde olup, meslek odamızın hak ve menfaatleri doğrultusunda çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. İnşallah çıkmış olduğumuz bu yolda muvaffak oluruz. Üstlenmiş olduğumuz vazifenin hakkını veririz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA